20
нов

Šta treba da posetite kada dođete u Beograd?

Kao i brojne ostal evropske prestonice, tako i Beograd nudi mnogo toga kako bi se provedeno vreme u njemu računalo kao odlično. Mnogo je toga šta bi trebalo posetiti i obići dok ste u Beogradu, kako biste ga što bolje upoznali, doživeli i videli ono najbolje i najkarakterističnije za njega. Od jutar do večeri, evo šta bi trebalo obići u našoj prestonici kada ste u njoj u ulozi turiste.

Knez Mihajlova i Kalemegdan

Skoro da bi bilo neverovatno da posetite Beograd, a da bar na brzaka ne prođete kroz glavnu pešačku zonu i odete do Kalemegdana. Upravo ovde je pravi duh Beograda, mesto na kojem se vidi kakav je on zapravo grad, pun različitosti, zanimljivih i lepih ljudi, pun istorije i starih običaja, tradicije, ali u svemu tome i grad koji je izuzetno moderan. Da, sve ovo se oseti kroz amo jednu ulicu i tvrđavu koja je stara nekoliko vekova, pa zbog toga nikada nemojte da zaobiđete da njima i prođte. A osim toga, ovde možete obaviti i veoma dobar šoping, pa time spajate lepo i veoma korisno.

Hram Svetog Save

Nedaleko od Knez Mihajlove i Kalemegdana, nalazi se i najveći hram na ovom delu Balkana, što ga već i čini mestom koje ne treba nikako zaobići. Ovo nije samo verski hram kojem se treba diviti iz te perspektive, već neverovatna građevina koja iz dana u dan dobija svoj konačni oblik, te svojim izgledom, kako spoljašnjim, tako i unutrašnjim, zaista ostavlja bez daha.

Barovi u Beogradu

Naravno, kada posetite Beograd ne možete preskočiti ni njegov noćni, ali ni dnevni život koji se odvija u kafićima i restoranima. Razni barovi u Beogradu u svakom trenutku pružaju odličan provod, nebitno da li se radi o jednom ručku, večeri, ćaskanju sa društvom ili o dobrom noćnom životu. Raznovrsnost i velike ponude barova u Beogradu čine da su oni u stvari jedna od najvećih turističkih destinacija u srpskoj prestonici, pa se što pre informišite kakvi bi to barovi u Beogradu odgovarali baš vašem senzibilitetu i potrebama, jer ovo je grad koji sve želje može da ispuni.

Kej

Kada su u pitanju mesta blizu reke, kejevi, Beograd ih ima nekoliko. Pored Dunava, blizu centra grada, pored Save na Novom Beogradu, definitivno su mesta koja treba obići. Nebitno je čak i koje je godišnje doba u pitanju, budući da u svakom mesecu tokom godine ova mesta imaju posebnu draž. Uvek naravno možete napraviti i predah na nekom od splavova, koji su savršeni za relaksaciju, posebno u toplijim danima.

Košutnjak

Iako je milionski grad, sa mnogo asfalta svuda oko sebe, Beograd i te kako ima da se pohvali brojnim zelenim površinama, kao i sasvim prirodnim delovima koji se ne nalaze daleko od grada. Jedno od tih mesta jeste i Košutnjak, koji je posećen u svakom trenutku, a posebno u toku letnjih meseci kada mnogi beže od gradske verve i vrućina, kako bi spas pronašli u hladu uz neki roštilj i osvežavajuča pića. Ova velika šuma – park nalazi se u južnom delu grada, te kao takva predstavlja odlično mesto za duge, prijatne šetnje.