15
јул

Tri najvažnije stavke za dobar provod na svadbi

Kada se konačno utvrdi datum venčanja, na mladencima je da do detalja isplaniraju i organizuju svoj dan. Svadbu nije tako lako i jednostavno organizovati i zbog toga treba početi na vreme razmišljati o svemu, pogotovu ukoliko planirate veliki broj zvanica. Pored toga šta će mlada obući, kako će se našminkati, i slično, neke druge stvari igraju mnogo veću ulogu. Naravno, ukoliko mlada bude blistala svi će je pamtiti kao jednu od najlepših mlada, što je verovatno i želja svih žena koje treba da izgovore „da“. Ipak, pored mlade gosti će obraćati pažnju i na druge detalje, a posebno na celokupan doživljaj. Kao budući bračni par na vama je da se pobrinete, odnosno obezbedite preduslove za dobar provod svih gostiju. Naravno da je teško ugoditi baš svakom gostu, ali treba razmišljati o najboljoj mogućoj opciji.

Muzika na mestu broj jedan

Kako odabrati bend za svadbu? To je jedno od najtežih, a opet najbitnijih pitanja kada se organizuje svadba. Bendova za svadbe ima toliko mnogo, a na vama je da se odlučite za onaj koji će ispunjavati vaše kriterijume. Prvo i najbitnije jeste da utvrdit kakvu vrstu muzike želite. Na osnovu toga birate bend za svadbu. Postoje bendovi za svadbe koji sviraju različite žanrove i ukoliko shvatite da su vaši gosti prilično različiti, onda bi vam takvi bendovi možda najviše odgovarali. Ukoliko većina vaših gostiju preferira istu vrstu muzike, onda treba da se odlučite za bend koji izvodi samo to. Bendove za svadbe bi dobro trebalo da proučite, da posetite neke njihove svirke i da pametno birate. Nekada nije ni do imena benda za svadbu, već je do atmosfere koju prave, a to je najvažnije.

Sala i raspored gostiju

Nekada ovo može da bude dodatna začkoljica, jer se datum vašeg venčanja i slobodna željena sala ne poklapaju. Onda morate da tragate za onom koja će moći da primi sve vaše goste, a nekada to znači i na uštrb kvaliteta. Zato, kada se prave velike svadbe mesecima unapred se razmišlja o najboljem mogućem rešenju. Ukoliko je sala mala i pretrpana gostima, nikome neće biti lagodno. Nikome nije prijatno da se probija kroz masu, čeka dugo u toaletu, a ovakve situacije posebno ne prijaju vašim ženskim zvanicama. Takođe, raspored gostiju je jako bitan. Morate pametno da rasporedite vaše goste. Pomešati mlađe sa starijima nekada može da bude problem. Dobra je ideja pomešati za jednim stolom muške i ženske zvanice, ali i u tom slučaju treba biti obazriv.

Asortiman pića

Treba se trudite da vaša ponuda obuhvati što veći izbor pića. Na taj način vaši gosti neće morati da imaju alternativu za njihovo omiljeno piće i moći će maksimalno da se opuste i uživaju. Naravno da ovo nije najvažniji faktor, ali svakako će vašim gostima značiti to da brinete o tome da njima bude ugodno. Pre svega, treba izabrati što više vrsta sokova. Nemojte se ograničiti samo na dva ukusa. Kada su u pitanju alkholna pića, ne treba preterivati u izboru, ali se treba truditi da ih bude što više. Ukoliko imate mogućnosti dobro bi bilo ubaciti i neka pića koja nisu karakteristična na svadbama i na taj način gosti će imati sasvim drugačiji utisak. Ovde se, na primer, misli na koktele, koje ne viđamo tako često na svadbama, a koje će doprineti da se vaši gosti osete posebno što su vaše zvanice.