21
дец

Zbog čega je Tara odličan izbor za odmor sa porodicom

Kada su porodična putovanja u pitanju jedna od najvažnijih stvari jeste izbor destinacije. Planina Tara, jedan od šest nacionalnih parkova Srbije, idealan je izbor za kvalitetno provedene trenutke sa porodicom. Miris četinarskih šuma i netaknuta priroda omogućiće i vama i deci da se opustite i uživate u čarima odmora. U svako doba godine Tara ima šta da vam pruži, bilo da želite aktivan odmor ili samo beg od gradske verve.

Velik izbor smeštaja

Kada putujemo sa decom, kvalitet smeštaja može biti od presudnog značaja. Ova potreba je izraženija što je dete manje. Lak pristup pešačkim stazama i restoranima olakšaće boravak i deci i vama. Tara pruža velik izbor smeštaja, šarenolik i po vrsti i po cenama. Shodno vašem budžetu i afinitetima, možete birati između hotela, hostela i privatnog smeštaja. Kako se turizam poslednjih godina razvio u Srbiji, domaćini se sve više trude da ugode gostima i budu konkurentni. Vaše je samo da izaberete šta je to što najviše odgovara vašoj porodici.

Rafting na Tari

Čari kanjona Tare

Ako ste raspoloženi za nešto aktivniji odmor, oprobajte se u raftingu. To je najbolji način da vidite sve čari kanjona koji je sa svojih 1300 metara dubine prvi u Evropi i drugi na svetu. Dobre vodiče i sigurnu opremu možete pronaći u Rafting Tara kampu koji svake godine privlači sve više posetilaca. Rafting Tarom je više od zanimljive aktivnosti za decu i vas. Dok krstarite kanjonom, možete videti bistre vodopade, puno netaknutih izvora kristalno čiste vode i istovremeno proveriti svoju fizičku spremnost, uz prisustvo profesionalaca.

Kuća na Tari

Uzbudljive pešačke ture

Ako ste raspoloženi za šetnju na svežem vazduhu, vidikovci Tare vas čekaju. Bilješka i Banjska stena su najposećeniji, a slede ih Sjenič i Osluša. Ne bez razloga. Banjska stena pruža fantastičan pogled na kanjon Drine i sve više turista je posećuje svake godine. Pošto na Tari postoji više od 290 kilometara označenih planinarskih staza, možete da izaberete pešačku turu koja ispunjava afinitete i mogućnosti vaše porodice. Šetnja kroz četinarske šume jela, smrča i bukve sigurno će blagotvorno uticati na vaše zdravlje i doprineti kvalitetnijem snu i odmoru. Uvek možete otići i do Drvengrada ili Mokre Gore i tamo uživati u šetnji.

Mnoštvo sadržaja za decu

Porodični odmor može biti zahtevan ukoliko vaša destinacija ne pruža dovoljno opcija za celu vašu porodicu. Ukoliko se odlučite za Taru, nećete imati ovaj problem, bilo da želite opuštanje ili aktivni odmor. Koliko god planina bila divlja i neukroćena, većina smeštaja se pobrinula da deci ne bude dosadno i da i oni uživaju u odmoru. Kada se zasitite šetnje i razgledanja, možete da se odlučite za jahanje ponija, vožnju vozićem ili skakanje na trambolini. Ukoliko dolazite u zimskom period, ne brinite, otvara se sve više igraonica koje mogu da zadovolje zahteve i najmlađih posetilaca.

Tara planina

Velik izbor hrane

Jedna od važnijih stavki svakog odmora, pored smeštaja i sadržaja, jeste hrana. Gde jesti, šta jesti i da li će u ponudi biti ono što vaša porodica želi ili ne? Tara nije slučajno dobila epitet da je ,,fabrika krvnih zrnaca”. Širok izbor domaće hrane, od ručno razvijane gibanice do sušenih delikatesa, preporučuju se od usta do usta. Razne čorbe, meso na roštilju i obilje domaćih mlečnih proizvoda zadovoljiće nepce i najvećih gurmana. Ukoliko želite nešto zdravije opcije, uvek imate širok izbor sezonskih salata, kao i ribe, sveže izvađene iz hladne vode Drine i njenih brzaka.

Koju god opciju smeštaja i zabave izabrali, verujemo da će vam Tara pružiti priliku da uživate u njenim čarima. Ovekovečite nezaboravne uspomene sa svojim najmilijima kako biste poneli kući delić zelenila sa sobom. Nakon posete ovom nacionalnom parku, uvek ostaje još nešto novo da se vidi, tako da joj se posetioci  uvek rado vraćaju.

 

 

Ознаке: