8
апр

Burme – kako izabrati i da li može bez njih?

Burme su nastale veoma davno i naravno ne baš u tom obliku. Burme nisu samo materijalna stvar, to je čin razmene ljubavi i poverenja, čin povezivanja i simbol večnog lepog.

Pretpostavlja se da će se burme nositi do kraja života i zato je izbor burme veoma važan proces. Kada se zakaže svadba i obave svi ti pripremni najvažniji radovi u vezi sa samom organizacijom, onda slede ti manje zahtevni, ali i te kako važni poslovi. Jedan od tih je i biranje burmi. Imamo nekoliko saveta u vezi sa tim koju tačnu burmu treba odabrati:

Najbolje su svakako burme od zlata

Zlatne burme nisu najbolji izbor zbog cene, daleko od toga. Zlatne burme su mnogo više od čiste materijalne stvari. Dakle, zlato je plameniti metal, koji traje i koji ima vrednost. Zlatu uglavnom samo raste vrednost i retko kada pada, a kada padne to je minimalno i gotovo neosetno. Zlato već hiljadama godina ima vrednost i ima značaj. Zlato je kvalitetnije, te će vam zbog toga duže i trajati, odnosno trajaće do kraja vašeg života i neće promeniti boju niti strukturu i nikada neće potamneti ili pocrneti.

Anatomske burme za lakše prilagođavanje

Poslednjih godina veoma su popularne anatomske burme, koje bolje prijanjaju prstima. Defintivno postoje one osobe koje nikada pre svadbe nisu nosile prstenje i sada im to prstenje užasno smeta i zato bi trebalo izabrati bolji oblik, kako bi se i oni koji nisu navikli što lakše navikli u mesecima koji su pred njima, kako bi kasnije godinama mogli bez problema da ih nose. Anatomske burme su tako napravljene da iako su iste veličine vizuelno kao obične burme one zauzimaju manju površinu prsta i više prijaju prstu. To su burme koje imaju zaobraljne strane i koje su lakše za nošenje. Svakako kada odete u zlataru treba da probate i jedne i druge burme i da ocenite koje vam više odgovaraju.

Belo ili žuto zlato?

Ovde je samo pitanje ukusa. Međutim, ukoliko pogledate sve ostale parove oko vas, videćete da se definitivno svi opredeljuju za belo zlato. Žuto zlato je sasvim u redu, osobama koje to vole i koje to znaju da iznesu na jedan specijalan način. Međutim, osobe koje ne vole zlato i nikada ga nisu nosile, njima te burme o žutog zlata neće prijati, jednostavno će im smetati kada god ih pogledaju, a sa druge strane i ljudi oko njih će primeititi da im te burme smetaju. Zato treba pre svega da utvrdite šta je to što vam se posebno sviđa i onda da krenete u obilazak i traženje burmi.

Da li se može bez burmi?

Ovo je teško pitanje. Kada su moderne svadbe u pitanju, mladenci mogu da izmisle ako žele svoja pravila. Dakle, burme nisu neophodne, međutim, burme su deo tradicije i to jedne veoma lepe tradicije. Sve i da ne želete da kasnije nosite te burme, sam taj čin razmene burmi je poseban i specijalan, jer ćete tada osetiti da se na jedan pomalo nesvakidašnji način vezujete za tu drugu osobu i da je to još jedna vidljiva nit koja vas spaja.