15
јан

Dilema za turiste u Beogradu: apartmani ili hosteli?

Turisti koji se nalaze na putovanju kroz na primer zemlje Evrope, žele da imaju dobar smeštaj, ali da takođe bude pristupačan, jer od svoje ukupne sume najviše odvajaju verovatno za smeštaj. Poučeni svojim  prethodnim iskustvom, oni u većini slučajeva biraju hostele za odmoriti se i prenoćiti. Ipak, svi turisti treba da imaju u vidu da hosteli u razvijenim gradovima i državama u Evropi, ne mogu baš da se porede sa hostelima u Srbiji.

Naravno moguće je naći i one vrhunske hostele, sa odličnom uslugom, ali turisti nemaju baš vremena da se bave time, pa će onda verovatno pitate prolaznike za najbliži hostel i tako izabrati. U nekim slučajevima to može da bude pogrešno.

Napominjemo da na sajtu Balkan-inn apartmana, na linku, možete pronaći veliki izbor najkvalitetnijeg smeštaja na najboljim lokacijama.

Apartmani i hosteli – razlike u ceni

Ovde je najveći problem što cena i ne određuje baš kvalitet i to posebno kada je reč o hostelima. Naime, većina hostela koja se nalazi u centru grada izdaje svoje prostorije za znatno više cene, nego što je to slučaj kod apartmana u Beogradu.

Hosteli na primer znaju da postoje grupe turista, kojima i nije tako važna cena, tako da se oni vode logikom da se nalaze na dobroj lokaciji i da cena može da bude visoka, bez obzira šta to oni mogu da ponude. Sa apartmanima u Beogradu je drugi slučaj, jer oni definitivno cenu određuju na osnovu kvaliteta i moraju da vode računa.

Ne znate šta da očekujete u hostelu

U hostelu nikada ne možete da znate šta da očekujete, što i nije slučaj sa apartmanima. Većunu apartmana u Beogradu možete pronaći na internetu, ukoliko samo ukucate „apartmani Beograd“ i pored toga željene aprtmane ili lokacije. Sa hostelima je druga priča. Većinu njih i ne možete da vidite na internetu, odnosno ne možete da vidite slike i nikada ne znate šta vas može očekivati tamo.

Da li je to pristojna soba za spavanje ili je to nešto što će bukvalno poslužiti samo da ne završiti to veče na ulici. Obično se turisti i ne raspituju pre, nego samo tako „na bum“ nađu smeštaj, a onda kada shvate gde su iznajmili hostel, shvate da su pogrešili. Retko kad vam se takva situacija može desiti sa apartmanima u Beogradu.

Razlika u opremljenosti

Definitivno najveća prednost apartmana u Beogradu u odnosu na hostele jeste opremljenost. U većini hostela vam se nudi samo smeštaj, odnosno prenoćište i to je sve. Sa druge strane, kada su u pitanju apartmani Beograda,onda je tu situacija drugačija.

Naime, apartmani u Beogradu sadrže i dodatne stvari, poput elemenata za kuhinju, televizora, mašine za sudove, fena, uređaja za spremanje i slično. To znači da se u aprtmanu u Beogradu možete osećati kao kod svoje kuće, dok je hostel mesto gde se verovatno zadržavate samo preko hoći.

U nekim slučajevima: razlika u higijeni 

Higijena treba da vam bude na prvom mestu. Kada je reč o apartmanima u Beogradu, onda ćete tu svakako naići na bolju higijenu, nego što je to slučaj u hostelima. Naravno nije tako u svim hostelima i naravno da postoje oni hosteli koji se redovno održavaju i apsolutno se vodi računa o tome.

Ali, sa druge strane postoje i oni kojima to i nije baš na prvom mestu, tako da su vam u ovom slučaju apartmani Beograda bolja opcija.