26
дец

Zlatibor – savršeno mesto za beg iz grada

Iako je obično leto to koje zahteva da spakujemo kofere i pobegnemo što dalje od usijanog asfalta, i zima može da bude savršeni povod da se samo „pokupimo“ i odemo. Bilo gde! Zapravo, negde gde ima mnogo snega i gde ćemo zaista imati utisak da je zima i sezona praznika, budući da u gradu niti ima snega, niti imamo vremena da osetimo praznične čarolije zbog svakodnevnih obaveza i stresova. 

Ako ste u potrazi za mestom gde ćete u svakom smislu osetiti  i doživeti praznične i zimske čarolije, mislimo da je rešenje jednostavno – Zlatibor. Planina koja je jedna od najpopularnijih u Srbiji, ali koja bez obzira na veliki broj turista i dalje nije izgubila ništa od svog prepoznatljivog šarma. A ako mislite da je Zlatibor prelep čak i leti, čekajte samo da ga vidite u potpunosti prekrivenog snegom. 

Kombi prevoz do Zlatibora – brz i udoban

Zima nas nekako uvek asocira na planinu, i  to još iz onih školskih dana kada smo pisali sastave o  toj temi. Onda, podsetite se tog idiličnog perioda i spas od svakodnevnih problema pronađite u opuštajućem, umirujućem i prelepom Zlatiboru. Dovoljno je da makar pobegnete i na vikend, a da se osetite potpuno preporođeni, što nam je u ovom brzom vremenu u kojem živimo i te kako potrebno. Čak, ni put do zavejanog Zlatibora više nije problem jer jednostavno možete da pronađete kombi prevoz za Zlatibor koji će vas brzo, lako i udobno odvesti do željene lokacije. Ako se odlučite za ovu varijantu prevoza detaljnije se možete informisati na ovom linku

Zimska idila

Zašto će vam se Zlatibor još više svideti zimi? Zato što postoji nešto opuštajuće i umirujuće u šetnji zavejanom planinom koja deluje tako usamljeno i prazno, a zapravo je puna života i čak, kao takva, u vama budi volju za živoom, pozitivnu energiju i spoznaju da ništa nije tako strašno jer uvek imate gde da  pobegnete. Pravi zen momenat.

Šetnja po hladnom planinskom vazduhu će vam razbistriti um, ali i pročistiti i osvežiti celokupan organizam, a ako ste neko ko voli da aktivnije provodi vreme tokom (mini) zimovanja, ne propustite da se, baš kao i deca, prepustite pravljenju Sneška Belića, sankanju ili skijanju. Posle svih ovih aktivnosti osetićete se kao novi!

Kako biste se okrepili nakon napornog i aktivnog dana na snegu koji vas jeste umorio, ali i preporodio, počastite se prepoznatljivim zlatiborskim specijalitetima, toplim čajem ili kuvanim vinom u nekom od najlepših i najušuškanijih pabova i kafića kojih Zlatibor zaista ima mnogo.

Naravno, Zlatibor je dobar izbor i ukoliko vam je bitno da se na svom odmoru dobro i zabavite jer u svojoj ponudi ima odlične svirke koje će vas dodatno podsetiti na stare dane kada niste imali mnogo obaveza već ste se samo zabavljali i provodili. Vratićete se punih baterija i spremni za nove radne pobede.

Kuda za doček?

Ukoliko još uvek niste rešili gde biste voleli da dočekate Novu godinu, možda bi baš Zlatibor mogao da bude dobro rešenje?Produženi vikend na ovoj planini sigurno jeste dobar izbor jer je u opciji mnogo toga i doček Nove godine će sigurno biti nezaboravan. Rezervišite kombi prevoz za Zlatibor i udobno i lako započnite svoj savršeni vikend.