1
авг

Između mogućnosti i želja

Iako se čini da smo svi mi zaglavljeni negde između svojih  želja i mogućnosti, treba imati u vidu da nekada neke želje mogu da postanu stvarnost uz malo dobre volje i strpljenja. Koliko vam se puta desilo da nešto želite da kupite, a da to sebi niste mogli da priuštite? Ili da ste morali da izaberete između dva proizvoda, jer niste imali novca za oba?

Koliko god se vama činilo da ste jedini koji vam se to dešava, varate se, jer nekada ljudi zaista nisu u mogućnosti da ispune sami sebi sve želje. Nekada moraju da izaberu i iskalkulišu kako bi se uklopili u prihode i rashode. E sada, ima i onih koji troše ogromne svote novca za uređenje doma, ukrašavanje enterijera i doterivanje sopstvenog kutka. Kada god je moguće, dodaje se komad više nameštaja, sređuju se dečija soba i kupatilo, dnevna soba dobija novi izgled ili je trpezarija postaje bogatija za nove dekorativne elemente. I tako u krug. Neko bi rekao, pa to kad žene stalno nešto novo izmišljaju, uvek bi samo nešto da menjaju, brzo im neki dezen dosadi, pa bi da ubace nešto novo. Da li je tp uvek tako?

 Uz malo novca, moguća je vidljiva promena

To baš i nije slučaj kada je sređivanje i dodavanje nečeg novog u kupatilo. Ako su u pitanju neki dodatni elementi, police, fioke i slično, one ne zahtevaju previše ulaganja i posla, tako da ne iznenađuje zašto uvek imate nešto novo u svom kupatilu.

Međutim, do nekih krupnijih promena u kupatilu dolazi često posle dugotrajnih pregovora razmišljanja, proračuna i kalkulisanja koliko će sve to koštati, koliko će vremena biti potrebno i koliko ulaganja. Zato ne čudi zašto većina odlaže renoviranje ili neke veće izmene, jer ipak treba sve to srediti u što kraćem roku i da, ako je moguće, što manje košta. A još je veća muka šta izabrati i šta promeniti. Mala promena koja će ostaviti jak vizuelni efekat uvek je najbolje rešenje. Međutim, nekada baš i nismo u situaciji mnogo da biramo, pa promena ispucalihe pločica više ne može da se odlaže, tako da je vreme da se krene u prepravke. Ili ako ne znate šta ćete da radite sa radijatorima u kupatilu koji vas godinama nerviraju i samo vam smetaju i oduzimaju prostor, onda je možda vreme da razmislite da li bi sušači za kupatila mogli da vam pomognu.

 Ukusi su različiti, kao i mogućnosti…

Naravno da svako od nas ima različiti ukus i drugačiji ugao gledanja na stvari, pa više voli šarene nego jednobojne pločice, nekome su radijatori neprevaziđeni, a sušači za kupatila im se ne sviđaju. Sve u svemu, u salonima keramike ima ogroman asortiman ne samo pločica, već i čitave sanitarije, pa ukoliko se dvoumite i ne znate kakav biste novi izgled vašeg kupatila, prošetajte do najbližeg salona. Pogledajte šta se to nudi, da li su sušači za kupatila bolji od radijatora, koje su cene, pa tek onda krenite na radove. Iako su ukusi različiti, nekada nije na odmet poslušati savete drugih, jer na tržištu se iz dana u dan pojavljuju novi komadi sanitarije koji su više praktični i funkcionalniji, pa zato nemojte sa predrasudama da krećete u kupovinu, jer sušači za kupatila ili moderniji umivaonici mogu i te kako poslužiti svrsi, iako vama možda deluje suprotno.

Treba znati da postoje neka opšta pravila za kombinaciju boja u kupatilu, pa se preporučuje da kombinujete ili dve boje ili dve vrste pločica. Ukoliko vam je čitavo kupatilo neutralne boje, dobro bi došao neki detalj upečatljive boje koji će razbiti monotoniju, pa ako ne znate šta biste mogli da kupite druge boje, možda su baš sušači za kupatila pravo rešenje. Takođe, treba iz-begavati pločice koje su sjajne, jer se klizaju, zato ipak izaberite neke mat pločice, ali ipak vodite računa kada su vlažne, jer kako se u našem narodu kaže, voda je dobar sluga, ali zli gospodar.