10
окт

Kako za vaše životne odluke može biti presudno – polaganje vožnje

Sticanje vozačke dozvole danas je možda podrazumevana veština, ali vam ona može doneti i mnogo više nego što ste prvobitno planirali. Naime, polaganje vožnje značajno možete uticati kako na dobijanje ili promenu posla, tako i na bolje planiranje svakodnevnih obaveza i kraća ili duža putovanja koja će vam, bez sumnje, prijati. Stoga, ukoliko još uvek niste stekli vozačku dozvolu ili vam pak ista skuplja prašinu, vreme je da sednete za volan i uputite se na nove destinacije!

Steći ćete nezavisnost i slobodu

Pre svega, svi vozači se slažu da im je polaganje vožnje za B kategoriju donelo na prvom mestu nezavisnost i slobodu.
Pritom se ne misli isključivo na to što ćete postati nezavisni od drugih koji su vas do sada vozili kada vam je to bilo potrebno, nego ćete biti i slobodniji u planiranju svog dana.
Nećete morati da se upravljate prema gradskom ili međugradskom prevozu, ali ni da planirate svoja kretanja prema vremenu koje vam je potrebno da donekle stignete pešice. Samim tim, polaganje vožnje doneće vam mogućnost da budete mnogo fleksibilniji svakog dana.
To konkretno može značiti spontane odlaske na kafu sa prijateljima, u bioskop ili u prirodu nakon napornog radnog dana, ili pak olakšavanje onih mnogo praktičnijih obaveza, kakva je kupovina, odlazak u banku, poštu i slično.
Samim tim, moći ćete da obavite i više obaveza u toku dana, što vam logično donosi i više slobodnog vremena.

Bićete u prilici da sebi priuštite lepe trenutke

Pod ovim ne mislimo da polaganje vožnje mora nužno značiti, već u startu, da ćete putovati na neke dalje destinacije, odnosno da ćete do istih morati da vozite (mada je i to, svakako, sjajna ideja).
Baš naprotiv – vožnja će vam doneti mogućnost da makar jedan dan nedeljno provodite na nekom izletu, ili se pak odlučite za vikend u nekom obližnjem gradu ili selu.
Čak i roštilj pored obližnje reke sa porodicom i prijateljima biće lakše sprovesti u delo, jer nećete morati da sve neophodne stvari vučete po prevozu ili zovete taksi.
Tako će vam polaganje vožnje omogućiti i lepe trenutke odmora, koji će sada biti ispunjeniji nezaboravnim trenucima.

Zašto je polaganje vožnje važno za napredovanje u karijeri?

Na samom kraju, ali ne i najmanje važno, polaganje vožnje biće vam izuzetno značajno za posao.
Ne samo što se posedovanje vozačke dozvole danas uglavnom podrazumeva, već mnogi poslodavci tragaju za zaposlenima koji u praksi zaista i voze. To je posebno potrebno za ona zaduženja koja zahtevaju duža ili kraća poslovna putovanja, koja su danas takođe veoma tražena.
Primera radi, čak i u našoj zemlji polaganje vožnje može vam doneti bolje plaćen posao, ako se odlučite za zaposlenje u oblastima marketinga ili prodaje, koji doduše zahtevaju određen broj radnih dana provedenih na putu.
Pripadnici jačeg pola mogu da razmotre i polaganje vožnje za C kategoriju, koje se, pak, u inostranstvu veoma dobro plaća, ali podjednako i traži. To posebno važi za Rusiju i SAD, ali i mnoge međunarodne evropske firme. Upravo ovo je način da tek dobijanjem vozačke dozvole dobijete sasvim solidan posao, te da zaradite i upoznate svet.