11
авг

Koliko će vas koštati izrada kuhinje po meri

Prilikom renoviranja stana ili kuće ili useljenja u domove koji nisu namešteni, imaćete zadatak da osmislite izgled vaših prostorija. U jednu ruku to može da bude vrlo zabavno i interesatno, jer uređenje svake prostorije sa sobom nosi posebnu draž. Na uređenje kuhinje i kupatila ipak treba da se gleda na jedan drugi način.

Naime, ovde pored samog izgleda morate voditi računa da sve stvari budu na svom mestu i ne sme da dođe do greške. Greške je lako ispravljati u dnevnoj i spavaćoj sobi, ali u kuhinji ili kupatilu to ide malo teže i proces traje duže. Kada je u pitanju izrada kuhinje po meri postoji nekoliko različitih kriterijuma na osnovu kojih se određuje cena.

Kuhinje od drveta – najskuplje

Izrada kuhinje po meri od drveta će vas najkuplje koštatiti, ukoliko se odlučite za nju. Cene se kreću uglavnom od 450 do 550 evra po metru. To su zapravo kuhinje od punog drveta i ovakav način uređenja kuhinje jeste zapravo najluksuzniji. Vizuelno on može ostaviti najjači utisak, mada i to zavisi od vaših želja i vaših pogleda na uređenje enterijera. Za kuhinje po meri od drveta se uglavnom odlučuju vikendaši, jer je ovakav način uređenja kuhinje prikladan za vikendice ili kuće koje vam služe za odmor i slično.

Međutim, postoje i oni primeri kada se ljudi odlučuju da u svoje stanove ugrade kuhinje po meri od drveta, a to znači da se one jednako dobro mogu uklopiti i kao kuhinje za vikendice i kao kuhinje za luksuzne stanove. U ovu cenu ulaze samo viseći i donji kuhinjski elementi.

Kuhinje od univera – najjeftinije

Za izradu kuhinje od univera biće potrebno da izdvojite najmanje 150 evra po metru dužnom, a najviše 250 evra. Postoje firme koje izrađuju kuhinje po meri od vrlo kvalitetnih materijala i važno je da znate kod koga naručujete. Vrlo je bitno da, kada vam se kuhinja izrađuje od univera, bude dobro odrađena.

Takođe, dobro je poznato da se vrhunski materijali koriste za najbitnije elemente, dok se oni malo slabijeg kvaliteta koriste za unutrašnje elemente i one koji nisu od krucijalnog značaja. Prednost kod ovog tipa materijala jeste to što svaki delić možete da izaberete, počevši od boje materijala, do okova, ručica itd. Uređenje kuhinje predstavljaće vam pravi užitak. Ovde je vrlo važno da imate stila i da uskladite sve te elemente koji vam se nude sa celokupnim izgledom vašeg stana.

Kuhinje od medijapana – mogu se naći i za 300 evra

Kuhinje od medijapana mogu da budu skupe gotovo isto kao i kuhinje od drveta. Zato, treba dobro razmisliti pre nego što se odlučite za uređenje kuhinje na ovaj način. Medijapan je zapravo zamena drvenim kuhinjama. Naime, i kuhinje od medijapana sadrže proizvode od drveta, ali to nije puno drvo, već mu se dodaju i ostali materijali. Cena dostiže i 500 evra po dužnom metru. Razlog zašto se većina prilikom uređenja kuhinje opredeli za medijapan jeste to što se on lako uklapa u svaki prostor. Takođe, medijapan se može prefarbati i tako učiniti savršenim za bilo koju kuhinju.