10
нов

Kvalitetni tepisi – prodaja koja se razlikuje

Odabir idealnog tepiha za kuću ili stan podrazumeva sate i sate pretraživanja dostupne ponude na internetu, razgledanje direktno u prodajnim objektima i salonima, kao i razmatranje bar nekoliko osnovnih kriterijuma. Kada su u pitanju kvalitetni tepisi, prodaja je na znatno visokom nivou, jer je trajnost i održavanje imperativ u ovom domenu. 

Bilo da se biraju za dnevnu ili spavaću sobu tepisi, prodaja asortimana podrazumeva kategorije napravljene prema materijalima, dimenzijama, brendovima proizvođača, kao i velikom broju pojedinačnih svojstava. Da bi bili ispunjeni i zadovoljni, moderni kupci treba da se upoznaju sa karakteristikama koje ima kvalitetan tepih. 

Materijal i debljina tkanja su glavna svojstva

Kada su u pitanju kvalitetni tepisi prodaja se zasniva na isticanju najvažnijih svojstava, a to su materijal izrade i debljina, kao i tehnika tkanja. Uvek su popularne organske i prirodne varijante, a vuna je tradicionalno poznata kao imperativ kvaliteta. Ima značajnu debljinu, jednostavno se održava, ne vide se nečistoće i promene estetike su neznatne sa protokom vremena. Druga poželjna opcija jeste značajno učešće viskoze, jer iako po svojstvima veštačka tkanina, potiče od prirodne celuloze i ima blistav sjaj, koji podseća na svilu. 

Činjenica je da su prirodni materijali veoma skupi, ali njihova svežina, živopisne boje, trajnost i jednostavno održavanje su standard kvaliteta, koji se ne može uporediti sa veštačkim tkaninama. Pored navedenih varijanti, tu su i klasični materijali, koji obuhvataju sintetičke tkanine – akril, polipropilen i mnoge druge. Za navedena svojstva koja imaju tepisi prodaja je na znatno visokom nivou zbog odličnih pogodnosti i cena. 

Dugovečnost, održavanje i estetika tepiha

Nešto što je sigurno veoma značajno kada se kupuje tepih, jeste dugovečnost i jednostavnost održavanja. Prva karakteristika može biti rezultat odabranog materijala i načina tkanja, ali je često i faktor lakoće održavanja. Naime, kada se biraju tepisi, prodaja najčešće predlaže otpimalan balans cene i kvaliteta, a modeli se sigurno razlikuju i prema godinama korišćenja bez promene izgleda, i zahtevima pravilnog čišćenja. Tepisi za „petljama“, resama i trodimenzionalne varijante koje bolje upijaju tečnosti, fleke i nečistoće su istovremeno zahtevnije za održavanje, jer se moraju usisavati i redovno istresati, uz profesionalno pranje. Svakako, ukoliko je tepih kvalitetan i skupocen, nijedan način održavanja neće urušiti perfektnu estetiku. Takođe, obezbeđuje se brzo sušenje, bez gubljenja boja, neprijatnih mirisa i drugih uticaja.

Sam izgled tepiha može biti signal kvaliteta, jer se jednostavno razlikuju živopisne boje od viskoze, u poređenju sa detaljima od raznovrsnog sintetičkog porekla. Kvalitetni tepisi imaju unikatan, besprekoran dizajn, za koji se u identičnoj varijanti mogu pronaći i staze, kao i različiti oblici i dimenzije. Da su veoma popularni ovalni tepisi prodaja pokazuje, ali i dalje je tražena stara dobra klasika – pravougaoni i četvrtasti modeli. Estetski, tepisi se uklapaju sa ostatkom dizajna enterijera, namenom prostorija, kao i i u zavisnosti od odabrane podne obloke i potrebama za njihovim prekrivanjem. 

Kada se biraju najbolji tepisi prodaja na tržištu pokazuje da se u najvećem brojem slučajeva prednost daje kvalitetu u poređenju sa cenom. To je odabir koji rezultira zadovoljstvom kupaca, preporukom i odličnim iskustvima, pa se uvek rado vraćaju proverenom rešenju za svoj dom.