10
нов

Turističke agencije Beograd predlažu evropske destinacije koje treba da posetite ove zime

Uz kovid propusnice sada je (najzad!) moguće posetiti mnoge evropske destinacije i slagali bismo kada bismo rekli da se ne radujemo toj mogućnosti. Nakon više od godinu dana nezvanične izolacije, došao je trenutak da se ponovo nešto slobodnije krećemo, zbog čega sa velikim entuzijazmom pristupamo planiranju narednih avantura.

S obzirom na naš geografski položaj ali i, ruku na srce, finansije, Evropa se čini kao najpovoljniji i najbolji izbor za nova zimska putovanja. Zato, pretraživali smo “turističke agencije Beograd” i otkili nekoliko zanimljivih destinacija koje su sigurno neke od najlepših u zimskoj sezoni. Neka vas ne zavaraju sve hladniji dani – neke evropske zemlje baš tada treba posetiti!

Evo koje destinacije su naši favoriti:

Lisabon

Portugalska prestonica brzo postaje nova Barselona i popularna destinacija za jesen i zimu zahvaljujući kombinaciji blagog vremena, bogate kulture, kul noćnog života i ukusne hrane. Novembar je ne tako aktivna sezona, a to znači još niže cene i manje gužve na ulicama Alfame – istorijskog srca Lisabona. Ne propustite “Lisboa Story Centre” za interaktivni 60-minutni vodič kroz fascinantnu istoriju grada. Mnoge turističke agencije u Beogradu nude izuzetno povoljne aranžmane za posetu ovom portugalskom gradu.

Napulj

Ako tražite avanturu, zašto ne posetite “nestašno dete” italijanskih gradova, Napulj? Zloglasno po svom organizovanom kriminalu, problemima sa otpadom i užurbanom životu na ulici, ipak je izvanredno mesto za posetu i prilično jedinstveno u Italiji – a da li smo spomenuli, rodno mesto pice? Do novembra će vreme biti ugodno i idealno za istraživanje istorijskog centra grada pešice – sve je veći broj kompanija koje organizuju pešačke ture kako bi dale uvid u život u gradu. Sve što je potrebno da uradite jeste da pronađete odgovarajuću ponudu neke od beogradskih turističkih agencija.

Sofija

Potrebno je samo nekoliko minuta lutanja centrom grada da biste shvatili da je bugarska prestonica zaista prožeta istorijom. Njegova arhitektura i muzeji svedoče o nasleđu različitih civilizacija i režima koji su postojali u gradu – od starih Grka do Otomanskog carstva i nedavno Sovjetskog Saveza. Ipak, Sofija je u isto vreme grad mladalačkog duha, živahnog noćnog života i odličnih prodavnica i restorana. Put u Sofiju možete organizovati uz pomoć mnogih turističkih agencija u Beogradu, zato požurite po svoj aranžman.

Atina

Turističke agencije u Beogradu u svojoj ponudi imaju i grčku prestonicu koja je tokom zimskih meseci naročito popularna. Oduvek ste želeli da posetite Atinu, ali niste mogli da se suočite sa idejom o miljama dugim redovima oko Akropolja? Novembar je vaš mesec. Vreme je obično još uvek blago sa šansom za lepe sunčane periode, ali ćete biti toliko zauzeti obilascima muzeja i spomenika da nećete primetiti. I sa svim vremenom koje ćete uštedeti u redovima, obavezno pogledajte neke od modernijih atrakcija Atine i steknite uvid u to kako Atinjani danas žive.

Budimpešta

Još jedna omiljena destinacija kako turista, tako i beogradskih turističkih agencija definitivno je mađarska prestonica. Glavni grad Mađarske je zaista spektakularan grad koji se nalazi na obali reke Dunav. Pogled na zgradu gotskog parlamenta iz 19. veka koja se ogleda u reci u sumrak je nešto za šta ćete želeti da odvojite vreme. Tu je i modernija strana Budimpešte sa modernim vinskim barovima i udobnim kafićima, kao i avangardnim umetničkim galerijama i nezavisnim knjižarama.

Ovo su naši predlozi, a vi samo ukucajte “turističke agencije Beograd” i pronađite svoju savršenu destinaciju!