22
јун

Upotreba zebra zavesa u domaćinstvu

Primećena je tendencija rasta upotrebe zebra zavesa u domaćinstvu. Poslednjih godinama sve češća kupvovina zebra zavesa u radnim, dnevnim ili spavaćim sobama zabeležena je u našoj zemlji. Da li se taj hit iz Evrope i sveta preneo i na našu zemlju ili je u pitanju praktičnost, kvalitet i prisupačna cena razmotirićemo u narednom tekstu. 

Kako funkcionušu zebra zavese?

Ove zavese, karatkerističnog izgelda postaju atrakcija u novovinama savremenih enterijera. Pravilno raspoređene poprečne pruge koje manipulacijom i pomeranjem utiču na proboj svetlosti u prostoriju značajno su olakšale savremenim domaćicama održavanje zavesa, ali i ekonomično rukovanje istim. Na lak i jednostavan način lančićem, koji se nalazi sa bočne strane prozora može se pomerati zavesa. Pomeranjem zavese u krug, tačnije oko šipki na vrhu i dnu prozra utiče se na raspored šrafura i na doziranje svetlosti u prostoriju. Takođe, montaža zebra zavese je jednostavna.

Zebra zavesa kao roletna

Kupovinom zebra zavese zadovoljićete potrebu i za zavesom na vašem prozoru, ali i za roletnom. Tamne srafure su napravljene tako da kada bi se sastavile stvorile bi neprobojnu tamnu zavesu, koja može odigrati ulogu roletne. Tamniju šrafuru vi birate. Boju je poželjno uklopiti sa bojom zidova i nameštaja. Ako bi pak želeli dozirano propuštanje svetlosti u prostoriju možete iskoristiti neizmenično raspoređene poprečne pruge. Montaža zera zavese kao roletne je jednostavna i laka. NJenom ugradnjom smanjićete količinu sunčeve energije u prostroru, ali i znatiželjne poglede iz okoline. 

Povoljne karakteristike zebra zavesa

Ekonomičnost je na prvom mestu. Montažom zebra zavese dobijate praktično i zavesu i roletnu. Kada bi se napravila paralela između prozra sa klasičnom zavesom, draperom i garnišlom i prozora sa jedinstvenom zebra zavesom stekli bi utisak da je cena skoro jednaka, ali da estetski momenat prozora sa zebra zavesom pobeđuje. Sledeća povoljnost ogleda se u praktičnoj upotrebi, u lakom održavanju, tj. čišćenju vlažnom mikrofiber krpom ili usisavanjem, i možda najvažnija stvar kada je reč o rolo zavesi, cena koja je izuzetno povoljna. Predmetne zavese lako i brzo se postavljaju, do njih se jednostavno dolazi putem kupovine u prodavnicama ili elektronskim putem.

Montaža zebra zavese

Montaža zebra zavese zbog svoje praktičnosti i savršenog dezena odlične su za svaku prostoriju. Najidealnije je pomenute zavese da se postave u dnevni borak. Na taj način možete adekvatno iskontrolisati količinu svetlosti u prostoriji. Pored dnevne sobe i spavaća soba je sledeći kandidat za montažu zebra zavese. U dečijim spavaćim sobama možete izabrati šarene i vesele motive, dok u spavaćim sobama odraslih boju zavese poželjno je prilagoditi boji nameštaja i zida. Po nekih svetskim pravilima, kuhinjski prozor bi trebao da ostane ne pokriven, odnosno bez zavesa. Tako da se i zebra zavese neće često sresti u kuhinji. Razlog tome je i karakteristično održavanje. Mada poslednjih godina sve češće se sreću i u kuhinjama. 

Zaključak: Kako bi se najlakše odlučili za kupovinu nekog proizvoda, najbolje je pogledati detalje o karakteristikama istog. Na taj način znaćete kako se pokazao taj artikal i u kojoj meri su kupci zadovoljni. Kod kupovine zebra zavesa cena je bitan faktor. Cene su pristupačne za naš standard. Zebra zavese su pravi trend kako u svetu tako i kod nas. Prednosti su višestruke i baš zbog toga postaju sve zastupljenije na tržištu.