6
сеп

Modni dodaci koji su uvek u trendu

Detalji često mogu da pokažu mnogo više od krupnih stvari. Tako je i kada je odevanje u pitanju, pa se biraju upečatljivi dodaci koji će da upotpune omiljeni autfit, odabir boja i šminku kod dama. Jedni od neizostavnih detalja, koji su mnogo važniji od modne uloge koju obavljaju, jesu naočare za sunce. 

Pored ovog dodatka koji štiti od jake svetlosti, tu je i niz drugih sitnica, koje mogu ostaviti snažan utisak stila, dizajna i ličnog ukusa. Kako je upravo odabir svih komada garderobe, ali i nakita, torbi, naočara i drugih elemenata izgleda stvar ukusa i preferencija, sam izbor varira od jedne do druge osobe. Ipak, mogu se izdvojiti određeni modni dodaci koji su vanvremenski i uvek u trendu. 

Naočare za sunce štite i ostavljaju snažan utisak stila

Detalji koji pokazuju mnogo više od mode, trenda i aktuelnosti jesu naočare za sunce. One se danas mogu pronaći gotovo svuda, od jeftinijih do skupih, brendiranih i čuvenih modela. Kada su u pitanju stakla, ona mogu biti svetlijih i tamnijih tonova, čak i sa dodatkom dioptrije, što je odlično rešenje za nošenje u svim prilikama. Veliku ulogu imaju prilikom zaštite od sunca i uv zraka, pa je od stilskog momenta znatno važnije da bude odabran kvalitetan par, koji pruža maksimum benefita. 

Naočare za sunce mogu biti kružnog, oblog, četvrtastog, pravougaonog oblika sa zaobljenim, oštrim ili ravnim ivicama. Najbolje je odabrati ih prema obliku glave, željenom modelu i ličnom utisku o tome kako stoje i kakav efekat ostavljaju. Kada je u pitanju ram, odnosno okvir, on obično prati liniju stakala i može biti plastični, metalni, aluminijumski ili od neke kombinacije materijala. Naočare za sunce su nezaobilazan modni detalj, koji je istovremeno praktičan, koristan i nezamenjiv tokom vrelih letnjih dana okupanih suncem. 

Torbice koje se nose preko ramena upotpunjuju izgled

Pored toga što su naočare za sunce nešto što je uvek u trendu, istovremeno se i raznovrsne torbice veoma nose, čak i od strane muškaraca, ne samo dama. Naime, one daju fenomenalan, kompaktan ali dovoljan prostor za odlaganje mobilnog telefona, često labela i novca, kao i ličnih dokumenata. Posebno su za dame popularne torbice koje imaju lančić u zlatnoj ili srebrnoj boji, dodatni privezak ili oznaku omiljenog brenda. Savršeno se uklapaju uz sve odevne kombinacije i podjednako su nosive uz patike, baletanke ili štikle. 

Fenomenalno je i to što upravo naočare za sunce mogu biti bezbedno odložene u omiljenu torbicu, a samim tim i uvek na dohvat ruke kada zatreba. Gde god pošli, torbica je bitan deo izgleda i kompletne kombinacije, ali i vešti „pomoćnik“ u odlaganju svih potrebnih sitnica. Čak i muškarci danas biraju torbice u sportskoj ili elegantnijoj varijanti, koje se mogu nositi preko ramena ili oko vrata. U pitanju su vanvremenski modeli u svedenim bojama, materijalima poput kože ili sportskih torbi, vrlo nosivi, praktični i dugovečni. 

Činjenica je da su naočare za sunce modni dodatak, detalj ili aksesoar koji se nosi svakog dana i daje veliki broj prednosti, a osnovna je zaštita od sunca. Koliko god se stilovi i trendovi menjali, one su uvek potrebne, svim generacijama, kako ženama, tako i muškarcima. Pored njih, danas oba pola rado nose atraktivne torbice za odlaganje sitnica, što su takođe dodaci koji su praktični i korisni, ali i neprolaznog stila i estetike.