30
авг

Trendovi u uređenju kupatila u koje smo se zaljubili na prvi pogled

Uređenje enterijera definitivno je bila omiljena aktivnost svih nas za vreme karantina kada smo u svojim domovima proveli više nego ikad vremena. Ipak, nije ni ta izolacija bila loša – makar smo najzad mogli da se okrenemo sebi, ali i stvarima za koje do tada nismo imali dovoljno vremena i živaca kao što je upravo to uređenje životnog prostora. 

Jedna od prostorija kojoj se, čini se, posvećivalo najmanje pažnje kada je reč o uređenju je kupatilo – zato vam danas predstavljamo nekoliko trendova u uređenja kupatila koji će biti dominantni tokom 2021. godine, a u koje smo se zaljubili na prvi pogled!

Minimalizam u boji slonove kosti

Za razliku od ostalih prostorija u našim domovima, kupatilo najčešće i uređujemo u minimalističkom stilu – bez previše boja i detalja, jer, ipak govorimo o kupatilu! Pa ipak, iako ume da bude monoton, minimalizam je i dalje visoko na listi “kupatilskih” trendova iz prostog razloga što volimo jednostavnost i čistoću kojima odiše. Ukoliko ste i sami ljubitelji minimalizma u kupatilu, potrudite se da detalje svedete na minimum – sve što ne mora da bude vidljivo spakujte u kupatilske elemente nameštaja ili ukrasne kutije takođe svedenog izgleda, neka svi peškiri budu u jednoj odgovarajućoj boji, baš kao i zavesa na kadi ili tuš-kabini. Najpopularnija boja za kupatilo u 2021. je boja slonove kosti, a nju ćete najlakše implementirati ukoliko odaberete takve pločice za kupatilo. Ostali pomenuti detalji mogu da budu u nekoj bež nijansi, kako biste postigli monohromatski izgled koji uvek deluje skupo i otmeno. Ukoliko pak želite dodir luksuza kojim ćete “začiniti” izgled svog kupatila, uključite detalje u boji zlata, bez obzira na to da li je reč o slavinama i tušu ili pak peškirima, kutijama za sitnice ili podnim prostirkama.

Ekstra velike pločice za kupatilo u neobičnim kombinacijama

Pločice za kupatilo imaju ključnu ulogu u izgledu ove prostorije, zato je jako važno koje i kakve birate. Ne moramo da vam naglašavamo da pločice za kupatilo treba da budu kvalitetne, ali kada govorimo o trendovima, trenutno su najpopularnije ekstra velike pločice za kupatilo koje zaista daju poseban izgled vašem kupatilu. Dok smo nekada voleli što sitnije pločice za kupatilo, a neretko smo posezali i za mozaikom, ovogodišnji trendovi nas podržavaju da implementiramo što veće pločice za kupatilo koje ne samo da se mnogo lakše postavljaju, već mogu da budu i daleko lepše. Kao što smo spomenuli, odaberite velike pločice u boji slonove kosti i nećete pogrešiti, a bonus poene dobijate ukoliko napravite zanimljivu kombinaciju pločica – na primer, jednobojne i mermerne.

Biljke i drveni elementi

Dekoracija u kupatilu na našem podneblju nije toliko česta niti se smatra nečim što je obavezno – međutim, ukoliko nam je već stalo do toga da nam ceo dom izgleda “skockano” zašto ne bismo uložili dodatni napor da ukrasimo i ovu prostoriju u našem domu? Budući da zagovaramo minimalizam, dekoracija uopšte ne mora da bude preterana – dovoljno je da prostor oplemenite zanimljivim biljkama (pronađite one koje mogu da napreduju u takvim uslovima) i videćete kako će vaše kupatilo dobiti potpuno drugačiji izgled. S obziromn na to da nastojimo da unesemo prirodu u svoje kupatilo, pored biljaka, u prostor možete da unesete i odgovarajuće drvene elemente poput polica ili čak abažura na sijalici. Inspiraciju za ovakav izgled kupatila možete pronaći bilo gde na internetu, samo je potrebno da pustite mašti na volju!