2
апр

Od čega su napravljene ogrlice za bebe i čemu služe?

Verovatno ste i do sada imali prilike da čujete nešto više o ogrlicama za bebe. Ako ne znate njihove karakteristike, onda ste sigurno čuli da one postoje. Veće interesovanje naravno javlja se tek onda kada postanete roditelj ili kada neko u vašem bližem okruženju postane roditelj. Tada je potrebno da se malo detaljnije informišete o na izgled vrlo jednostavnim, ali izuzetno korisnim stvarčicama za bebe – ogrlicama za bebe. Postoje tri važne stvari koje morate da znate pre nego što ih kupite.

Sastav ogrlica za bebe

Prva stvar koju morate da znate o ogrlicama za bebe, jeste njihov sastav, kako biste mogli da ih koristite. Generalno je važno da za svaki proizvod koji kupujete bebama  znate od čega je napravljen i to detaljno. Ogrlice za bebe su napravljene od ćilibara. Inače ćilibar je vrsta smole, ali fosilizovane smole. Šta to znači? To ne znači da je bilo koja smola sastav ogrlica za bebe, već samo ova posebna vrsta. Na stvaranje ove smole utiče biljni i životinjski svet. Dakle, ovo je prirodni i veoma stari narodni lek. Sve ono što je od prirode i što je detaljno testirano, bolje je od bilo kod naknadno proizvedenog farmaceutskog leka. Zato je potrebno da se što više okrenemo prirodi, a to upravo radimo ako izaberemo ovakve ogrlice za bebe od ćilibara. Možda će vas dodatno uveriti činjenica da su i veoma stara plemena koristila ovu vrstu smole za lečenje određenih vrsta bolesti, odnosno da ublažavanje bolova. Ćilibar je danas veoma prisutan i u medicini koja nije zvanična, tačnije onoj koja se naziva alternativna. Više o ovim ogrlicama možete da pročitate na zvaničnom sajtu Ogrlice za bebe.

Čemu služe?

Ogrlice za bebe služe kako bi smanjile bolove. I u principu vlada mišljenje da se one koriste kada deci rastu zubići. Poznato je da tada bebe prolaze kroz jedan jako težak period, jer su još uvek osetljive, pa tako veoma teško podnose bol. Ogrlice od ćilibara su tu da im pomognu da to prevaziđu, odnosno da im pomognu da ih manje boli. Međutim, ogrlice za bebe imaju i drugu ulogu. Tačno je da ublažavaju bol, ali one pomažu i kod jačanja imuniteta. Svi ti sastojci koje sadrži ogrlica za bebe ne samo da nikako ne štete, već izuzetno pomažu. Izgradnja imuniteta je veoma teška, posebno kod beba, jer su ona jako osetljiva bića, još uvek nenaviknuta na ovaj svet. Zato polako treba izgrađivati njihov imunitet, ali blagim sredstvima. Jedno takvo sredstvo je i ogrlica za bebe. Naravno uvek treba da gledate da uvek budete okrenuti prirodi, a što manje nekim preparatima koje mogu naštetiti zdravlju vaše bebe.

Kako se koriste?

Nema velike filozofije kada su u pitanju ogrlice za bebe. Samo treba da ih stavite oko bebiniog vrata. U uputstvu vam piše kako se te ogrlice koriste i trebalo bi strogo da se pridržavate tog uputstva. Zatim, važno je da znate da ne bi bilo poželjno da bebe nose ogrlice tokom noći ili u onim trenucima kada nisu pod vašim ili nečijim drugim nadzorom. Naravno ne može ništa loše da se desi, ali ipak treba biti siguran, jer bebe, naravno ne znaju da kažu kada im nešto smeta, a ako niste tu, ni vi to nećete primetiti.