13
нов

Organizacija venčanja: Šta se radi na samom kraju?

Odjednom, svi oko vas masovno počinju da se venčavaju pa i vas polako kreće da hvata ta „groznica“. Međutim, ono što vas najviše brine jeste sam postupak organizacije venčanja jer znate da to nije nimalo lak niti jednostavan posao. Ipak, nemojte da očajavate jer je samo važno dobro se organizovati i dati sebi dovoljno vremena, a to je najlakše učiniti tako što počnete sa svim „poslovima“ na vreme (čak i malo pre vremena!) ali stavite i sve na papir kako biste u svakom trenutku mogli da pratite dokle ste stigli i šta je još ostalo da uradite. Naravno, ni malo pomoći nikada nije naodmet!

Nakon što ste rešili da i sami izgovorite sudbonosno „da“, potrebno je da odredite datum, rezervišete mesto proslave, kao i matičara, rezervišete muziku, pošaljete pozivnice, a zatim polako prelazite i na „sitnije“ stvari poput odabira venčanice, frizure, šminke, odela za mladoženju i tako dalje i tako dalje. A šta je ono što svakako možete da ostavite za sam kraj?

Burme

Iako burme jesu detalj koji ćete verovatno nositi celog života, to ne znači da je neophodno da utrošite dane i dane birajući ih. Ukoliko želte burme po meri, posebnog dizajna ili sa ugraviranim vama važnim „podacima“, neće biti potrebno mnogo vremena da preuzmete svoje venčano prstenje, a ako planirate da samo uđete u nekoliko zlatara i odaberete burme koje vam se najviše dopadaju – „posao“ će biti još brže rešen! Dakle, burme jesu nešto što bez problema možete da ostavite za sam kraj kako biste najpre rešili važnija pitanja. Veliki izbor burmi možete pronaći na ovom sajtu.

Svadbena torta

Ukoliko planirate da svadbenu tortu jdnostavno naručite, bez mnogo zavrzlama, i ovo je stavka koju možete da ostavite za sam kraj. Bitno je samo da odaberete ukus i dizajn, kao i mesto gde ćete je poručiti i to je to! Ipak, ukoliko imate neke posebne želje i zamisli, razmišljajte o svadbenoj torti malo ranije kako biste imali vremena da vidite šta je izvodljivo, a šta ne i kako da odaberete ono što želite.

Bidermajer

Bidermajer je jedan od najlepših i najromantičnijih detalja koje ćete nositi na svom venčanju (naravno, ovo važi za mlade) i zato je potrebno da mu posvetite dovoljno pažnje. Možda već znate kako želite da izgleda vaš bidermajer ali je uvek bolje sačekati sam kraj organizacije kako biste mogli da ispratite celokupno „raspoloženje“ kada je reč o dekoraciji, ali i kako biste proverili koje je cveće aktuelno i sveže kako bi vaš bidermajer zaista izgledao najbolje moguće!

Spisak obaveznih pesama

Na kraju, tu je i spisak obaveznih pesama na samom venčanju. Kada ste rezervisali muziku, sigurno ste otprilike naveli šta je ono što želite kada je reč o pesmama i žanrovima, ali kako se približava veliki dan, potrebno je detaljno da napravite spisak pesama, od kojih su svakako najvažnije one koje otvaraju i zatvaraju samo venčanje. Naravno, i pesme koje dolaze između su takođe bitne, a sada je pravi trenutak da napravite taj spisak. Vodite se željema vas kao mladenaca, ali razmislite i o tome šta je ono što će se gostima takođe svideti. Imajte na umu da je spisak pesama potrebno dostaviti bendu makar nekoliko nedelja pred svadbu, da bi on mogao da pripremi i uvežba svoj repertoar.