27
сеп

Pravilnom ishranom protiv hemoroida

Svakodnevno čitamo i čujemo da je pravilna ishrana veoma važna za normalno funkcionisanje organizma i metabolizma. Ne samo da pruža mogućnost za vitalnost, nesmetan rad i aktivnosti, već je i bitan faktor razvoja nervnog sistema, pamćenja i svakog drugog aspekta zdravlja. Ishrana je i sjajna preventiva hemoroida. 

U slučaju pojave hemoroida, preporučuju se određeni načini lečenja, radi suzbijanja i odlaganja njihovih većih posledica. Kao trajno rešenje primenjuje se operacija hemoroida i savremena thd metoda. Čak i kada se operativni zahvat sprovede, važno je voditi se zdravom ishranom i ne odustajati od navika koje čine organizam snažnijim i vitalnijim. 

Pravilna ishrana može sprečiti pojavu hemoroida

Konzumiranje hrane je neminovnost i neophodnost života. Bez hrane ne bi bilo ni zdravlja, ali važno je da pravilno biramo i unosimo namirnice. Postoje one koje su od strane vrhunskih poznavaoca tematike, prepoznate kao izazivači ili stimulatori hemoroida. A ukoliko se jave u velikoj meri, operacija hemoroida i thd metoda biće neizostavno rešenje. U tom pogledu, važno je izbegavati masnu i ljutu hranu, začine, „brze“ kombinacije sastojaka i obilne obroke. Kada se radi o napicima, potrebno je izbegavati alkohol, gazirana pića i kafu. 

Preporučljivo je da se unosi dosta voća, povrća, vitamina i minerala u organizam. Unos tečnosti kao što je voda, prirodni voćni sokovi i čajevi takođe može biti način da izbegnete hemoroide. Tečna hrana – obroci koji se zasnivaju na kuvanju kao što su supe, čorbe i mnogo drugih jela, sprečiće pojavu zatvora. A zatvor je upravo izazvan najčešće nepravilnom ishranom i zatim sledi pojava hemoroida. Ukoliko se jave sa teškim i trajnim simptomima, operacija hemoroida može biti rešenje, čak i kada pravilna ishrana ne može da ih spreči. Thd metoda je broj jedan izbor za otklanjanje bez muka, bola i posledica.

Za trajno otklanjanje hemoroida – thd metoda

Može da se dogodi da ishrana bude potpuno uravnotežena, pravilna i obogaćena svim namirnicama koje su poželjne u sprečavanju pojave hemoroida, a da se oni ipak „sami od sebe“ stvore. Nekada je razlog tome genetska predispozicija, a takođe izazivači mogu biti: trudnoća, dugo sedenje i ležanje, nošenje neudobne odeće, nedostatak fizičke aktivnosti i slično. Bez obzira šta je u pitanju, odlazak kod lekara je neophodan. Operacija hemoroida način je da se u svim slučajevima, sem tokom trudnoće, ovaj problem reši na brz i jednostavan način. Za to je zaslužena čuvena thd metoda, koja važi za najmoderniju, bezbolnu i tehniku koja sa sobom ne nosi nikakve posledice.

Thd metoda poznata je već godinama unazad i preporučljiva iz više razloga: trajno otklanja hemoroide, skoro je bezbolna, neinvazivna je, oporavak je brz i lak. Vrši se u lokalnoj anesteziji, najčešće ambulantno, i traje oko 30 minuta, u zavisnosti od složenosti hemoroida. Vrši se tako što se uz dopler sondu podvezuju rektalne arterije i sprečava gomilanje i zgrušavanje krvi. Analni otvor se vraća u normalnu funkciju, kao i sve okolne vene. Precizno se locira i rešava problematična regija hemoroida. Ova tehnika je bezbedna po pacijente i ne zahteva dug oporavak – svega nekoliko sati nakon intervencije pacijenti se otpuštaju kući, a nakon 2 dana vraćaju svojim aktivnostima, uz pažnju i obazrivost. 

Pravilna ishrana kvalitetan je način da se spreče mnogi problemi sa zdravljem. Ipak, to ne znači da se hemoroidi neće javiti, baš iz razloga što postoji dosta njihovih izazivača. Da bi se trajno otklonili, thd metoda kao bezbedan, bezbolan i jednostavan operativni zahvat, daje najbolje rezultate u dugom vremenskom periodu, bez tendencije i mogućnosti ponovnog vraćanja hemoroida.