16
јан

Prednosti privatnih laboratorija

Sada se sve više ljudi opredeljuje za odlazak u privatne laboratorije na analize i preglede. Zašto je to tako i da li su one zaista bolje od državnih laboratorija možete da saznate ovde.

Uz to, ako ste iz malog mesta gde nema privatnih laboratorija ovde možete saznati koje su to napoznatije privatne laboratorije u Beogradu i Novom Sadu i tako se odlučiti gde da odete.

Privatne laboratorije u Beogradu 

Beograd zaista ima veliki izbor državnih i privatnih laboratorija, ali ako ste se odlučili za privatne, ali ne znate baš u koju da odete evo tri najpoznatije laboratorije koje možete naći u Beogradu:

  1. AS MEDICUS – je privatna laboratorija koja ima dve adrese u Beogradu. Ona pruža skeniranje celog tela, ultrazvuk, preglede iz interne medicine, orl, psihijatrije, fizikalte i estetske medicine, ginekologije i sistemske preglede. Uz to pruža i rađenje laboratorije.
  2. LaboMedica – u ovoj laboratoriji možete uradili sve analize krvi, urina  i briseve. 
  3. Millenium Medic – je laboratorija koja pruža preglede interniste, nefrološki pregled , pregled lekara opšte prakse, ultrazvuk, briseve, analizu krvi i urina  i mnoge druge analize i preglede.

Privatne laboratorije u Novom Sadu

Novi Sad ima preko deset privatnih laboratorija koje možete posetiti ako živite u blizini ovog grada. Kao što smo to uradili za Beograd napisaćemo vam tri privatne laboratorije u Novom Sadu koje su najpoznatije:

  1. JUGOLAB – ova laboratorija pruža analize u oblasti biohemije, mikrobiologije i patohistologije. Postoje preko dvadeset godina i mnogi se opredelju za njih jer pružaju kvalitet i profesionalnost. 
  2. BIOTEST – u ovoj laborazoriji možete odraditi hematološke, biohemijske, hormonske, virusološke, imunološke, alergološke i patohistološke analize, određivanje nivoa lekova u krvi, tumor markere i ispitivanja iz oblasti mikrobiologije. Kao i Jugolab, Biotest postoji duže od dvadeset godina i ne možete pogrešiti ako odaberete baš ovu laboratoriju.
  3. Eurolab – ova laboratorija omogućava da uradite analize biohemije, hematologije, hormona, imuniteta, uradite sva ispitivanja iz mikrobiologije, analize urina i vađenje krvi. Laboratorija pruža i razne vrste pregleda, a pored toga je vrlo lepog, čistog i savremenog izgleda.

Zašto pre otići u privatnu nego u državnu laboratoriju?

Za državne laboratorije vam treba uput lekara da biste odradili analize krvi, urina ili briseve. Čekanje na red na bilo koji specijalistički pregled može da potraje satima, a zakazivanje mesecima. Privatne laboratorije pružaju brži pristup lekaru. Retko kada morate da čekate na red u privatnim laboratorijama, a slobodan termin možete naći u roku od par dana za bilo koji pregled. Takođe, imate mnogo veći izbor lekara i možete da izabere bilo koju privatnu laboratoriju želite. Pregledi i analize mogu da budu skupi, ali zdravlje i efikasno nalaženje onoga što vas muči nema cenu. Rezultate analiza možete da očekujete najkasnije za nedelju dana, a vrlo često već tog dana ili sutradan. Propratni pregledi kod lekara vas uglavnom ništa ne koštaju. Ako se odlučite da odete u privatnu laboratoriju primetićete da vam svi posvećuju punu pažnju, ne požuruju i možete ih pitati šta god vam padne na pamet. Pored toga, ako vam je hitno mnoge privatne laboratorije će vam izaći u susret i primiti vas ubrzo.