4
сеп

Problemi sa prvim zubima – muka za bebe i za roditelje

Često mlade mame jedna drugoj prepričavaju iskustva koja su imala sa decom tokom nicanja prvih zubića, pa ove već iskusne mame dobro znaju kako da se ponašaju kada nastupi to vreme plača, muke i bolova kod deteta. Ipak, biti majka je izazov sam po sebi, a pritom ako je to dete prvo, onda je to dupli izazov. Treba se snaći, treba znati i umeti sa detetom, a sve majke kažu da spretnost i umešnost dođe sama od sebe, jer taj instinkt i veza majke i deteta posebna je u svakom smislu.

Zato ne iznenađuje što svaka majka zajedno proživljava bolove koje dete ima, pa čak bi dala sve da ti bolovi pređu na nju, samo da njenog mezimca ili mezimicu ne boli. Naravno, da ne bude da diskriminišemo tate, važnu ulogu imaju i očevi, ali ipak majka je majka. Ona svoje dete najbolje poznaje.

Brojne neprospavane noći, buđenja na svakih sat vremena, šetnje, ljuljanja i pevanje pesmica samo su neke od dobro poznatih radnji koju je svaka majka prošla ili koju tek čeka. Iako će neko reći da to ide u rok službe, treba imati u vidu da nekada ni same majke ne mogu da objasne zašto dete plače, šta mu smeta i kako ga umiriti. Često objašnjenje za nervozu deteta treba tražiti u činjenici da je možda došlo vreme za nicanje prvih zubića. Iako se odmah pomišlja na bol i plač, izrastanje zuba ne mora da bude toliko bolno. Jedan od načina na koji biste mogli da pomognete vašem detetu jesu ćilibarske ogrlice za bebe. One služe za umirivanje vašeg deteta, ali i smanjivanje bolova.

Ćilibarske ogrlice za bebe

Da li ste znali da su ćilibarske ogrlice za bebe napravljene od 100% prirodnog ćilibara sa Baltika? One su u Evropi odavno prepoznate kao odlično rešenje za rešavanje problema prilikom nicanja prvih zuba kod dece. Već vekovima su u upotrebi, a treba imati na umu da ne samo da lepo i atrktivno izgledaju, već i da imaju efikasno dejstvo. Zahvaljujući prirodnom ćilibaru od kojeg su napravljene, ove ogrlice za bebe su idealan izbor u borbi protiv bolova i otoka desni, jer je ćilibar poznat po svojoj lekovitosti.

Hand made, odnosno ručna izrada ovih ogrlica adekvatno pristaje uz kožu vašeg deteta, a dugogodišnje iskustvo stručnjaka sa Baltika koji su i stvorili ove ogrlice omogućilo je da oblik i dužina ogrlica bude kao salivena za vašu bebu. Baš kao što i samo ime kaže, ćilibarske ogrlice za bebe služe isključivo kao ogrlice, zato njih beba treba da nosi, a ne da glođe. Da nicanje zuba ne bude bolno, iskoristite ovaj prirodni način za rešavanje tih poteškoća.

Brojna iskustva pokazuju da se bebe lako prilagode nošenju i da im ogrlice ne smetaju, ali u početku i te kako vodite računa o tome kako se dete odnosi prema ogrlici. Zahvaljujući svom blagotvornom dejstvu, nošenje ovih ogrlica učiniće da se brojni simptomi prilikom nicanja zuba smanje, a time i ublaži nervoza, plač i napetost deteta. Ćilibarske ogrlice za bebe imaju blagotvorno dejstvo kako za ublažavanje bolova, tako i za jačanje imuniteta i sprečavanje brojnih infekcija kod dece.