21
нов

Stiže sezona darivanja-šta izabrati kao poklon za Novu godinu

Novembar već lagano klizi, decembar je na pragu, a sa njim nam stiže i euforija oko novogodišnje noći. Iako je vreme pandemije umnogome izmenilo ispraćaj stare i doček nove godine, ono što je ostalo isto i što nam niko ne može oduzeti, jeste novogodišnje darivanje. Zbog toga već početkom decembra se kreće u potragu za poklonom za Novu godinu.

Garderobe nikad dosta

Sa sezonom praznika poklapa se i sezona sniženja. Zbog toga mnogi koriste priliku i garderobu biraju kao poklon za Novu godinu. Dobra stvar ove kupovine jeste ušteda i što za relativno pristojan novac možete pazariti dobre odevne komade. Džemperi su nekako komadi koji se najčešće  kupuju, a slede košulje, kao i aksesoari. Garderoba kao poklon dobar je izbor ukoliko veoma dobro poznajete osobu koju darujete Tačnije, ako znate veličinu koju nosi. Da biste izbegli zamenu robe, koja nije uvek dostupna u svim veličinam i izbegli neprijatnosti, bilo bi dobro da sa sobom ponesete  komad garderobe te osobe kao uzorak s kojim ćete moći da uporedite potencijalni komad za kupovinu. Ako nikako ne želite da odustanete od ovog poklona za Novu godinu, onda možda nije loše da kupite neke aksesoare kao što su šal, kapa ili torba. Tu sigurno ne možete omanuti sa brojevima.

Nakit kao poklon koji svima pristaje

Ono gde ne treba da znate veličinu, osim ukoliko nije u pitanju presten, svakako je nakit. Mnogi ga vide kao idelan poklon za Novu godinu, baš iz razloga što gotovo da ne postoji osoba koja se njime ne bi obradovala. Oni alergični na njega i osobe koje nikako ne vole nakit, svakako su izuzete iz ove priče. Tokom sezone novogodišnjih praznika, nekako su postali popularni lančići sa privescima. Najčešće su to privesci u obliku jelke, Sneška, Deda Mraza, pahulje. Isti takvi privesci mogu se nositi i na narukvici, pa su pojedine zlatare baš napravile kombinacije koje simbolišu Novu godinu. Minđuše su uvek zahvalan poklon za nežniji pol. Najpre zbog toga što se ne može omanuti kada je o veličini reč. Dobro pristaju i kompletan su poklon za Novu godinu. U zavisnosti od toga koliko vam osoba znači i sami ćete proceniti koliko novca ćete za poklon izdvojiti. Svakako da je zlatni nakit najtrajniji, ali i srebrni može lepo da izgleda i da potraje. Takođe, sve je više kvalitetne bižuterije, pa budite slobodni da dragoj osobi kupite neki originalni i unikatan komad koji će je dugo sećati na zajedničku novogodišnju noć.

Bižuterija kao unikatan poklon

Unikatna bižuterija najčešće se izrađuje od poludragog kamenja, koje ne samo da ima određenu simboliku i estetski lepo izgleda, već se veruje i da onom ko ga nosi daje određenu energiju. Zbog toga se njime možete poigrati i poklon za Novu godinu izabrati na osnovu horoskopskog znaka. Jer, za svaki zodijak postoji i kamen koji mu odgovara. Osim toga, sve popularnije su ogrlice koje se prave u kombinaciji bižuterije i porcelana. Veoma su originalne, a jedina mana je što morate pažljivo da ih nosite kako se ne bi razbile.