12
дец

Tenis vesti – decembarski naslovi koji su obeležili prethodnu sezonu

Tenis je sport koji interesuje sve generacije ljudi, bez obzira na interesovanja, obaveze i raspoloživo slobodno vreme u modernom dobu, jer obezbeđuje mnogo energije, praćenje kvalitetne igre i navijanje bez granica. Prosta stvar informisanja postala je saznavanje novosti o mečevima koji igraju najbolji teniseri, među kojima se na prvom mestu ATP liste izdvaja Novak Đoković.

Na samom kraju 2023. godine, sezona tenis vesti za igru, takmičenja i turnire je već prošla, ali se raznoliki sadržaji mogu pronaći i u ovoj kategoriji tokom decembra meseca. Na svim medijskim portalima, u štampanim izdanjima, kao i televizijskom i programu na radio stanicama, mogu se ispratiti raznolike tenis vesti, planovi za sledeću sezonu i nove najave

Uspesi Novaka Đokovića koji se mesecima prepričavaju

Sigurno je da su najkomentarisanije tenis vesti vezane za sprskog asa, prvog na ATP listi – Novaka Đokovića, čiji se uspesi uvek rado prepričavaju. Tim Henman, bivši britanski teniser, komentarisao je neverovatnu sezonu koju je Đoković odigrao. Takođe, Jurosport je napravio listu najuspešnijih pet poteza Novaka u 2023. godini, od kojih je najbolji onaj u polufinalu Rolan Garosa, protiv Karlosa Alkaraza, kao značajne tenis vesti. 

Drugo mesto zauzeo je meč na prvom grend slemu protiv Grigora Dimitrova, treće u Australiji protiv Andreja Rubljova. Četvrta pozicija najboljih poteza Đokovića odnosi se na igru protiv Martona Fučoviča, a petu poziciju zauzima poen u Melburnu protiv Grigora Dimitrova.

Formirano rukovodstvo Teniskog saveza Srbije

Na kraju godine, formirano je rukovodstvo Teniskog saveza Srbije, pa je na izbornoj skupštini ponovo izglasan Mirko Petrović, koji je na vrhu organizacije od 2015. godine, što su važne tenis vesti. Takođe, funkciju podpredsednika nastavlja da obavlja Goran Đoković, a skupštinu će voditi Milan Jerinkić. 

Predsednik Nadzornog odbora i u novom mandatu biće Zoran Milivojević, dok je izglasan i novi Upravni odbor od 12 članova. Sve to, važne su tenis vesti koje će uticati na organizaciju turnira, učestvovanje igrača, kao i unapređivanje postojećeg sistema tenisa u Srbiji.

Druge vesti iz tenisa koje se prepričavaju krajem decembra

Pored navedenih tenis vesti, postoje i druge o kojima se piše i govori krajem godine. Troje srpskih tenisera nalazi se u kvalifikacijama za Australijan open, i to su Olga Danilović i Natalija Stevanović u ženskoj, i Hamad Međedović u muškoj konkurenciji. Pored toga, u glavnom žrebu turnira učestvuju Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović. 

Rafael Nadal potvrdio je učešće na turniru u Barseloni, na kojem nije nastupao 2 godine, a pobeđivao je dugi niz godina. Teniserka Ukrajine, Marta Kostjuk odbila je da učestvuje u finalu francuskog egzibicionog turnira, jer je protivnica Ruskinja, Mira Andrejeva. Takođe, krajem godine mogu se pročitati i vesti za Karlosa Alkaraza, koji je pred sam početak nove sezone dobio vesti da Huan Karlos Ferero, njegov prvi trener, zbog operacije kolena neće prisustvovati turniru u Australiji.  

Tenis vesti se neverovatnom brzinom objavljuju, dele, komentarišu i prepričavaju širom zemlje i sveta, čak i kada je tekuća godina na izmaku, a sezona takmičenja završena. Dok se završavaju finalne pripreme za novu tenisku sezonu u 2024. godini, mogu se pročitati brojni naslovi za prepoznatljivi sport, najbolje tenisere, njihove planove, organizaciju i sumiranje rezultata.