22
авг

Tri najbolja načina da se oslobodite celulita

Da bi izbegli glavobolje kada razmišljate kako da se izborite sa celulitom ili takozvanom “pomorandžinom korom “ , preporučujemo da počnete sa tretmanima koji će vam pomoći da celulit nestane.

Postoji nekoliko delotvornih načina za skidanje celulita. Da bi vaše telo izgledalo sveže i zategnuto, posebno pred leto, onda bi anticelulit tretmane trebali da planirate bar dva meseca pre. Neke od načina za skidanje celulita možete i da kombinujete, kako bi efekat bio bolji.

Masaža oklagijama 

Po rečima mnogih zadovoljnih žena, najbolji anticelulit tretman je ni manje ni više nego onaj koji se radi oklagijama. Poznatiji kao madero terapija, svakim danom je sve popularniji. Madero terapija daje odlične rezultate kada je skidanje celulita u pitanju, medjutim ona vam neće pomoći ukoliko želite da skinete kilograme. Madero terapija je zapravo masaža, ali jačeg intenziteta. Kada odete na tretman, stručnjaci koriste specijalno oblikovane drvene elemente, koji podsećaju na oklagije. Mnogi misle da od madero terapije nastaju modrice, ali i nije baš tako. Svako telo reaguje drugačije, ali ukoliko odete kod nekog ko i nije baš stručan za ovu vrstu anticelulit masaže, i modrice su moguće. Zato pre odlaska, dobro proverite da li idete kod stručnjaka. Ukoliko se opredelite za ovu vrstu masaže, treba znati da jednim odlaskom nećete postići ništa. Za ovu vrstu anticelulit tretmana, potrebno je više tretmana koji zavise od količine celulita u vašem telu. Ovo jeste odlična metoda, ali rezultati neće doći preko noći. Budite strpljivi, ali i uporni u borbi protiv celulita.

Kafom protiv celulita

Verovali ili ne, ali kofein zaista utiče na dobre i brze rezultate kada želimo da se oslobodimo celulita. Nakon popijene kafe, nemojte bacati talog jer vam on može pomoći kada je celulit u pitanju. Talog iz kafe iskoristite tako što ćete ga utrljati na kritične delove kože. Potrebno je da laganim pokretima umasirate taj deo tela i pustite da se talog osuši. Ukoliko želite bolji efekat, taj deo umotajte u foliju. Takodje, možete i da kombinujete talog od kafe sa kokosovim uljem.  Kofein pozitivno utiče na cirkulaciju, a folija je tu da pojača efekat. Na ovaj način, deo tela koji ste umotali u foliju počeće da se znoji i na taj način će izbaciti višak vode koji stvara celulit.Ovaj anticelulit tretman zaista deluje, a rezultati će vas oduševiti.

Masaže sa prirodnim uljima

Postoji veliki broj prirodnih ulja koje možete da koristite kada imate problem sa celulitom. Ulja možete da koristite čak i kada dodjete sa masaže. Pomešajte ulje koje vama najviše prija, pomešajte sa šećerom i uradite piling svog tela. Neka od ulja koja se najčešće  koriste za ovu vrstu anticelulit tretmana, jesu ulje od bosiljka, ulje od ruzmarina, kokosovo ulje pa čak i ulje limunove trave. Generalno, masaže ovim uljima će vam pomoći da poboljšate cirkulaciju, izbacite toksine i prodire u dublje slojeve kože. Na taj način uklanja štetne materije, a masiranjem odredjene regije uz pomoć nekog od ovih ulja daje veće šanse da se oslobodite celulita. To mogu biti jednostavne i prijatne masaže kružnim pokretima, a posebno treba obratiti pažnju i zadržati se na najugroženijoj regiji.