28
авг

Vodič za jesenji šoping: patike za svaku priliku

Sniženja koja nas sačekaju krajem leta iskoristite i za to da nabavite atraktivne patike za predstojeću jesen.

Kako se ovaj par obuće danas može nositi u zaista svakoj prilici, važno je da vaše patike budu podjednako moderne i udobne, ali i birane prema potrebnoj aktivnosti ili dobu dana kada ćete ih poneti.

Kvalitetne patike za trčanje/kardio aktivnosti

Patike za trčanje nikako ne smeju biti onakve kakve biste poneli, recimo, u običnu šetnju ili na putovanje. Patike namenjene trčanju ili bilo kojoj vrsti aktivnosti koja podrazumeva kardio trening, od aerobika, preko pilatesa do teretane, moraju biti stabilne kako noga u njima ne bi šetala i kako ne bi dolazilo do bespotrebnih povreda.

Takođe, ovakve patike moraju i, u zavisnosti od podloge, biti dovoljno fleksibilne i savitljive. Tako u zavisnosti od podloge na kojoj ćete trčati za one tvrđe površine birajte savitljivije patike i obrnuto, ponovo kako ne bi došlo do neprijatnosti u ovoj vrsti rekreacije.

Najbolje patike za fudbal i košarku

Grupni sportovi su odličan način da provedete vreme sa prijateljima i istovremeno se fizički aktivirate, što ima benefite kako po fizičko tako i psihičko zdravlje – rasterećenje od posla, svakodnevnih obaveza i sl.

Tako gledajte da patike za fudbal budu u svakom slučaju kopačke koje će biti prilagođene ili terenu na otvorenom ili pak onom na zatvorenom, kako bi vas ovaj par obuće sačuvao od svih eventualnih povreda.

Sa druge strane, dublji i stabilniji modeli patike rezervisani su za basket i košarku, jer oni štite nožne zglobove od doskoka koji se neretko izvode na tvrdim i neprilagođenim podlogama.

Klasični brendovi su, svakako, najprovereniji izbor kada su u pitanju muške patike za ove grupne sportove.

Nezaobilazan detalj poslovnog outfita

Sasvim je sigurno da ove jeseni na poslu nećete morati da patite zbog neudobne obuće, jer se patike ispostavljaju kao detalj broj 1 koji morate uključiti u svoj work outfit, bez obzira na pol.

Tako će devojke i žene u ovom hladnijem periodu godine poneti pliće modele patike ukoliko žele da budu IN i prave kombinacije sa klasičnim poslovnim pencil suknjama i pantalonama do članaka, odnosno lepršavije modele haljine u kombinaciji sa džemperima.

Istovremeno, pliće patike biće izbor i muškaraca, jer se savršeno uklapaju kako sa farmerkama i sakoom tako i sa nešto opuštenijim varijantama poslovnih odela. U ovom slučaju, mogu se birati i one ne-tako-muške boje patike, poput crvene i bordo, koje će svakako biti upečatljiv dodatak celom izgledu.

Kako nositi patike u večernjim izlascima

Izvesno je, takođe, i da vam ove godine neće biti hladno u večernjem izlasku ni tokom kasne jeseni, jer će se patike nositi i u nešto svečanijim večernjim izlascima.

Pored toga što za muškarce nesumnjivo ostaju moderne plitke patike u kombinaciji sa farmerkama i pantalonama, novi modeli zadovoljiće i svaku pripadnicu nežnijeg pola.

Tako će se patike sa štrasom ili šljokicama podjednako kombinovati sa svečanim haljinama i teksas šortsevima uparenim sa atraktivnim majicama, dok će sve dame koje ipak ne mogu bez štikli zadovoljiti patike sa skrivenom stabilnom petom, podjednako šik i atraktivne kao i salonke.