30
дец

Zašto su slana koktel peciva dobar izbor za dečiji rođendan

Nije potrebno mnogo da bi vaša deca bila zadovoljna na sopstvenim rođendanima, samo je potrebno da izaberete pravi način. Deca obožavaju rođendane, kako svoje, tako i tuđe. To je njima glavni događaj i jedva čekaju da idu na sledeći rođendan, da se igraju, zabavljaju i da se druže.

Naravno, deca vole i da jedu, ali sve one interesantne stvari, koje se inače i poslužuju na rođendanima. Zato im treba priuštiti to zadovoljstvo, a mi imamo nekoliko predloga za vas, ali i objašnjenje zašto su slana peciva za rođendane najbolje posluženje.

Praktično i ukusno

S obzirom da su u pitanju mini peciva, odosno koktel, to znači da je jedno pecivo praktično i jedan zalogaj. Dakle, deca i ne moraju da sede dok jednu, što njima pada prilično teško nekada. Jednostavno mogu samo da uzmu koktel pecivo i da se šetaju, da se igraju dok jedu, da pričaju. Zbog toga su koktel peciva dobra. Sa druge strane, koktel peciva su i ukusna, te će deca pojesti mnogo. Takođe, kada se organizuje posluženje mnogo je lakše, jer sve što treba da uradite jeste da postavite koktel peciva i male tanjiriće. Ne treba vam ni pribor, niti bilo šta drugo. Sve je jednostavno i dostupno, pa čak i ona najmanja deca mogu sama da jedu.

Koktel peciva – hrana koja izgleda zanimljivo

Pored toga što je ovo jako uskusna hrana, koktel peciva izgledaju pre zanimljivo. Čak i ukoliko ih sami pravite, onda možete apsolutno svu svoju kreativnost da ispoljite. Ukoliko ih naručujete, možete izabrati ona najzanimljivija peciva, a ujedno i ona najukusnija. Dakle, deci je jako bitno i kako izgleda hrana, verovali ili ne. Sada postoji mnogo opcija kako upravo ta hrana može da izgleda primaljivo njima. Da li je to neki oblik specifičan, da li je ta hrana u obliku nekog njihovog omiljenog crtanog junaka ili je jednostavno lepo aranžirana, njima je to važno i bilo šta od toga da uradite ili da naručite napravili ste dobar korak.

Izbor peciva

U principu kada naručujete koktel peciva obično ne možete da pogrešite. Ipak, imamo nekoliko najinteresantnijih predloga za vas, koji će vam se sigurno dopasti:

MINI PICE – Ovo su pice, koje i izgledaju kao velike pice, samo u skroz smanjenom obliku, tako da vam jedno parče pice dođe kao jedan zalogaj. Poznato je da deca obožavaju picu, a ovo će im biti super zanimljivo, jer kada vide malu picu oduševiće se.

KOKTEL PERECE – Koktel perece sa susamom ili lanom i kimom, idealan su izbor za dečije rođendane. Ovo je takođe koktel  pecivo koje se gricka i koje se jede s nogu.

MINI SENDIVČI- U principu deca najviše vole da jedu ili sendviče ili pice, tako da kombinaciju mini pica i mini sendviča obavezno morate da imate na svim rođendanima. Mini sendviči mogu da budu sa šunkom, kulenom, kačkavaljem, nekom salaticom i slično. Dobro bi bilo imati i priloge uz te sendviče, koji bi mogli samo da obogate ukuse.

CARSKA PITICA – Ovo je takođe nešto što deca obožavaju. Mogu doći u obzir naravno i mnoge druge pitice, ali s obzirom da je carska pita sadrži i šunku i krastavac, ovo će im biti omiljena kombinacija.