20
апр

Najvažnije stvari na svakoj zabavi

Verujemo da ste do sada bili na mnogo zabava i verujemo da ste više puta do sada, gledajući šta se dešava oko vas, pomislili „ja bih ovo ovako, ja bih ono onako“. I, došao je trenutak da i sami organizujete zabavu, međutim, sada shvatate da sve to i nije baš toliko lako. Sada, kada i sami treba da budete domaćini, shvatate da je previše stvari na koje bi trebalo da mislite i polako vas hvata panika da li ćete sve to na kraju moći da iznesete onako kako treba i kako se to od vas očekuje.

Ipak, pre nego što u potpunosti poludite od stresa, zastanite, udahnite duboko i napravite plan rada i organizacije. Počnite od ključnih stvari oko kojih ćete potom poslagati one ostale, manje bitne. Krenite od suštine, ka sitnicama i sporednim elementima svake zabave. Uz to, neka vam neko pomogne (dve glave uvek misle bolje od jedne) i videćete da ništa nije tako strašno kako vam se u prvi mah činilo!

Prostor

Pre svega, najvažnije je da organizujete prostor održavanja zabave. U zavisnosti od toga šta je u pitanju, zakupite prostor ili zabavu „preselite“ u svoj dom. Ono što je najvažnije u vezi sa ovom stavkom je da se ljudi na zabavi osećaju prijatno, da im bude udobno, pa se vodite ovim kriterijumima kada budete dekorisali i uređivali sam prostor. Obezbedite dovoljno mesta za sedenje, dovoljno mesta za igru i kretanje kroz prostor, obezbedite dovoljno mesta za posluženje. Mislite i na pušače i obezbedite im mesto za zadovoljavanje ove potrebe. Tek nakon ovih funkcionalnih detalja dolazi dekoracija koja može biti u skladu sa samom temom zabave ili – ne mora ni da postoji!

Muzika

Druga važna stvar na svakoj zabavi je muzika. Čak i ukoliko je reč o nekoj formalnijoj prilici, bitno je da postoji set pesama uz koji će gosti moći da igraju i da se opuste. Ukoliko je cela zabava opuštenog karaktera, imajte na umu to da je bitno da dobra muzika „pokrije“ celu zabavu. Muzika treba da bude vesela, da tera na igru, ali i dovoljno tiha kako bi gosti mogli bez mnogo problema da ćaskaju međusobno. Nemojte se mnogo opterećivati oko ovih detalja ukoliko vaša zabava nema formalni protokol, već slobodno pustite da se neke stvari dešavaju spontano.

Posluženje

Na kraju, surovo ili ne, ali mnogi će zabavu pamtiti – po posluženju! Zato je važno da na proslavi uvek bude dovoljno hrane i pića i to raznovrsnog kako bi za svakoga bilo po nešto, a za nekoga sve. Najpametnije je da naručite ketering kako se ne biste opterećivali još i oko kuvanja i spremanja, naročito ukoliko je vaša zabava velika, odnosno, ukoliko imate dosta gostiju. Ketering je zato brza i laka opcija jer je dovoljno da okrente jedan broj telefona da bi se ukusna hrana našla na vašem stolu. Uz to, ketering nudi veliki izbor hrane što sami sigurno ne biste želeli (možda ne biste ni umeli) da spremite. Agencije koje se bave keterngom nude prilagođene menije različitim vrstama proslava, pa tako imate poseban ketering za dečije rođendane, za slave, svadbe… Pre naručivanja, objasnite šta želite i šta vam je potrebno, kako biste za uložen novac zaista dobili svež, taz i ukusan ketering koji će oduševiti vaše goste.