3
дец

Zašto treba izbegavati patike na platformu?

Patike na platformu popularne su već nekoliko sezona. Oni koji ih vole, jednostavno su ih i od samog početka voleli. Oni kojima se u prvi mah nisu dopale, verovatno su nastavili da ih izbegavaju.

Sve je stvar ukusa i opravdano je i da ih nosite i volite, ali je takođe opravdano i da ih ne volite i da vam se ne dopadaju. Ipak, danas govorimo zašto ih treba izbegavati u nekim slučajevima.

Retko koje izgledaju stilski prihvatljivo

Ovo je činjenica. Patike na platformu retko izgledaju modno i stilski prihvatljivo. Vrlo je važno da ta platforma golom oku bude što manje vidljiva. To znači da su najbolje one patike sa skrivenom platformom. Postoje dva razloga zašto patike sa platformom ne izgledaju tako dobro.

Prvi je svakako u vezi sa našim navikama i u vezi sa tim šta očekujemo od patika. S obzirom da smo gotovo celog života za patike smatrali nešto što je ravno i udobno, onda nam se ovo čini malo čudnim. Ipak, sa druge strane patike sa platformom, koliko god bile skupe, mogu ponekad da izgledaju vrlo jeftino i to je problem sa njima. I ne jeftino u smislu statusnog simbola, već sve ukupno.

Teško se uklapaju

Treba zaista da budete modna ikona da biste znali da uklopite patike na platform sa ostatkom vaše odevne kombinacije. Jednostavno, to nije lako. Prvo, morate zaista da imate dobre patike na platformu. Drugo, morate da jasno definišete šta ćete obući i za kakvu priliku ćete ih nositi.

Patike na platformu mogu da izgledaju dobro na primer na kožnim crnim pantalonama. Tako da, ukoliko se opredelite za patike na platform gledajte da vaša kombinacija bude što svedenija i jednostavnija, kako biste mogli da obujete te patike. Sa druge strane, ukoliko želite da eksperimentišete sa stilovima, bojama i slično, onda vam nikako ne preporučujemo da sa takvim kombinacijama uklapate i patike na platformu.

Mogu da budu nepraktične i loše po vaše stopalo

Na tržištu postoji mnogo kopija ovih patika. Patike sa platformom su napravljene kako biste ih mogli nositi svaki dan. Ako ste već izbrali da svaki dan nosite potpetice, onda one definitivno moraju da prijaju vašem stopalu i da budu udobne. Većina ovih patika na platformu to nije. I u tome je glavni problem.

Ako kupujete ove patike s namerom da ih nosite samo povremeno, onda je u redu da uzmete i neke ne baš tako kvalitetne. Međtutim, ako ih kupujete s namerom da ih nosite gotovo svaki dan, onda je priča malo drugačija. Morate da izaberete one kvalitetne i udobne.

Postoji mnogo kopija

Kopije same po sebi izgledaju vrlo rogobatno. Trenutno je definitno neprihvatljivo da na patikama imate i lance i cirkone i šljokice. A sve kopije patika na platformu to zapravo imaju. Kopije ćete primetiti po kvalitetu, ali i po zaista preteranom izgledu. Ako već želite patike na platformu onda treba da se odlučite za neke poznatije brendove. Mnogi svetski brendovi su počeli da prave svoje modele sa tom skrivenom potpeticom ili platformom.

Tako imamo Nike patike sa platformom, Adidas patike sa platformom, Zarine patike sa platformom i slično. Ako izaberete neki od ovih modela onda ćete lakše moći da ih kombinujete.