3
феб

Zbog čega je prodaja rolo zavesa u ekspanziji zadnjih nekoliko godina?

Kada govorimo o tražnji za rolo zavesama koje ne samo da imaju zaštitnu ulogu kada su prozori u pitanju, već su isto tako i veoma važan dekorativni element svakog doma, ona je iz godine u godinu sve veća što upućuje na to da su se pokazale kao vrlo popularan model kada su zavese u pitanju.

Ukoliko ste tip osobe koja prati modne trendove naročito kada se radi o uređenju enterijera i njegovom dekorisanju, rolo zavese mogu biti savršen izbor za vas. Ne samo da ćete imati moderno uređen dom na kojem će vam mnogi zavideti, već ćete biti iznenađeni koliko je ova vrsta zavesa laka i vrlo praktična za upotrebu. 

Da li znate da postoje i rolo zavese za terasu?

Mnoge firme koje se bave proizvodnjom kao i prodajom rolo zavesa u svom asortimanu imaju po nekoliko vrsta pa tako na primer za svoj dom možete odabrati rolo zavese koje su posebno dizajnirane za PVC prozore, zatim rolo zavese za krovne prozore, kao i rolo zavese za terasu. Ono što je karakteristično za sve je to da se prave po meri. Potrebno je uzeti jasnu specifikaciju prozora kao i terasnih vrata i naručiti da vam ih naprave. 

Možete odabrati raznovrsne dezene rolo zavesa

Mnogi smatraju da su rolo zavese najčešće napravljene od platna neutralnih boja poput bež ili svetlo sive. Ipak, to nije baš tako. U većim firmama možete pronaći i preko trista dezena od jednobojnih, višebojnih do dezena sa dečijim motivima. Takođe, u zavisnosti od namene, možete odabrati potpuno providne kao i neprovidne rolo zavese. 

Funkcionalnost kao i lakoća upravljanja mehanizmom kao glavne prednosti

Nešto zbog čega danas imate veliki broj zadovoljnih korisnika rolo zavesa koji iz godine u godinu postaje sve veći jeste što su ove zavese napravljene tako da omogućavaju veoma lako korišćenje, pa sa njima mogu rukovati čak i najmlađi članovi porodice.

Mehanizam pomoću lančića ili opruge olakša upotrebu rolo zavesa. Pomoću njega sami možete da regulišete svetlost u svom stanu, pa tako ukoliko više volite intimniju atmosferu potrebno je da platna skupite što više, ili da ih razdvojite za ulazak veće količine dnevne svetlosti. 

Samo održavanje vam neće oduzeti puno slobodnog vremena

Za razliku od trikotažnih zavesa koje su odlični upijači svih mirisa, kako onih koji dolaze iz kuhinje, tako i onih sa ulice, rolo zavese nemaju ovaj problem. Čak naprotiv. Rolo zavese su napravljene od platna koje ne upija mirise pa nećete imati potrebe da ih stalno brišete. Jedino što se preporučuje je da redovno otklanjate nakupljenu prašinu i to pomoću vode i pamučne krpe. Nikakva jaka abrazivna sredstva ne dolaze u obzir. Takođe, pranje u veš mašini rolo zavesa nije dozvoljeno. 

Idealne su za sve prostorije u domu kao i za kancelarije

Pored toga što su tražene za sve prostorije u stanu, poput dnevnog boravka, spavaćih i dečijih soba, u zadnje vreme sve više poslodavaca ih naručuje za svoje kancelarije. Na taj način oni grade svoj imidž i reputaciju kako bi kod kupaca odali utisak da se radi o ozbiljnom preduzeću koje pridaje pažnju enterijeru u kojem rade zaposleni. Veliki izbor najkvalitetnijih rolo zavesa ali i roletni, tendi, komarnika možete pronaći u porodičnoj firmi Lukić Rolet iz Beograda.