23
дец

Zlatni nakit – šta pokloniti njoj, a šta njemu?

Zlatan nakit je sam po sebi dobra opcija, bilo koji lep povod da je u pitanju. Poklanjajući zlatan nakit vi poklanjate vašu pažnju i ljubav, pokazujete koliko cenite drugu osobu i koliko joj želite sve najbolje, jer joj poklanjate dragocenost.

Zlatan nakit je poklon koji će se čuvati, koji ne stari, koji će uvek imati svoju vrednost i svoj značaj. Usudite se da nekome na ovaj način pokažete koliko vam znači. Da ipak ne biste pogrešili prilikom izbora nakita, bilo da birate poklon za 8. mart, Dan zaljubljenih, rođendan, Novu godine ili bilo koji drugi povod, imamo za vas par predloga ukoliko kupujete zlatan nakit za žene i zlatan nakit za muškarce.

Za devojke: ogrlice i minđuše

Ako na primer želite da devojku za punoletstvo iznenadite zlatnim komadom nakita, onda vam savetujemo da se opredelite za ogrlicu ili minđuše. Ovo je takođe i idealan poklon za Dan zaljubljenih. Zlatare nude veliki izbor ovog zlatnog nakita i sigurno je da ćete pronaći nešto što će joj odgovarati. Naravno, savetujemo da ipak birate u skladu sa njenim stilom. Zato je najsigurnije da joj kupite neke svedene zlatne minđuše ili jednostavno lanče, koje ona može nosite uz sve. Prsten je malo zahtevnije tražiti i kupiti u zlatarama, sem ako nemate njene mere ili ako je već prethodno izabrala prsten koji želi. U svakom drugom slučaju zaista je rizik kupovati prsten, tako da se opredelite za ogrlicu ili minđuše.

Za žene: narukvice, minđuše i prstenje

Za starije dame i žene ipak treba birati malo drugačije. Njihovom sofisticiranom ukusu će sigurno prijati zlatna narukvica. Time pokazujete da cenite njenu otmenost i da želite da nastavi da ceni sebe i svoju ličnost. I u ovom slučaju u obzir dolaze i minđuše, ali i prstenje, ako znate meru. Minđuše treba da budu svedene, ali ipak upečatljive. Idealno bi bilo kada biste u zlatari pronašli komplet miđuša i ogrlice. To je komplet koji bi se dopao svakoj ženi, koja izuzetno ceni ne samo zlatan nakit, nego generalno sve detalje.

Za mladiće: lančići i narukvice

Za mlađe muškarce potrebno je pažljivo birati kada je nakit u pitanju. Savetujemo da to izuzetno jednostavni komadi, koji će im se dopasti na prvi pogled. U zlatari posegnite za ogrlicama jednostavnog dizajna i istim takvim narukvicama. Gledajte da to bude nešto što je moderno i što mogu da nose i za nekoliko godina, ali i nešto će im biti idealna uspomena. Zlato je uvek na ceni, te ne treba da brinete, ako im se ne svidi, uvek mogu da ga zamene za drugi vredan komad.

Za muškarce: narukvice i manžetne

Za starije muškarce birajte otmenost pre svega. Neka vam u zlatari ponude klasične modele, neke koje podsećaju na modele koji su se nosili pre, retro modele i slično. Samim tim izborom sigurno nećete pogrešiti, jer stariji mušarci koji nose nakit uglavnom vole klasiku. I što je najvažnije, ne zaboravite na manžetne. Oni muškarci koji i te kako vode računa o izgledu i sitnicama obožavaju i manžetne, te iskoristite ovu priliku da ih obradujete i pokažete im da pratite njihov ukus i da znate šta im se dopada.