10
апр

Koliko vas može koštati prepisivanje na ispitima

Kada imate nameru da prepisujete na ispitima i pritom da koristite neke spravice za prepisivanje, onda treba da se raspitate koliko će vas to koštati. Ništa naravno nije besplatno, tako da to morate imati u vidu. Za prepisivanje na ispitima se uglavnom koriste bubice. One su najlakše za upotrebu, a njihov učinak je gotovo uvek stopostotan. Naravno postoje i mnogi drugi načini i druge spravice kada želite da prepišete na ispitima ili da lakše položite, ali su definitivno bubice najbezbednije. Male su šanse da vas neko može otkriti. Naravno to zavisi i od vas samih, jer svojom nervozom i pomalo čudnim ponašanjem možete dovesti do toga da vas neko uhvati. U bilo kom drugom slučaju to je zaista nemoguće. Zato, pre nego što iznajmite bežične bubice ili neku drugu spravicu treba da imate na umu cene koje smo pokušai da saznamo za vas i prenosimo ih u nastavku.

Za iznajmljivanje bubica od 10 do 20 evra

Bubice će vaš koštati od 10 do 20 evra. Tačnije, iznajmljivanje bubice košta od deset do dvadeset evra. Ukoliko želite da kupite bubice to će vas onda malo više koštati. Tačnije, mogu se naći i za 150 evra. Sa druge strane, uvek će vam se više isplatiti ukoliko želite da koristite bubicu samo za jedan ispit, da onda samo iznajmite, ne i da kupite. Ukoliko smatrate da ćete bubicu koristiti više puta ili da možda želite da ih iznajmljujete onda bi možda bilo bolje da je kupite. Ipak, ako se radi o samo dva ili tri ispita, onda definitivno možete da je iznajmite po veoma povoljnim cenama. Ono što još treba napomenuti jeste da postoji više vrsta bubica. Otuda i njihove razlike u ceni. Međutim, ne mora da znači da su jeftinije bubice loše bubice, već jednostavno one su malo jednostavnije, možda nemaju toliko funkcija, ali može se reći da su i one jednako pouzdane.

Druge spravice sa sličnom cenom

Pored bubica naravno postoji mnogo drugih spravica, koje se koriste za prepisivanje na ispitima. Naime, tu imamo olovke sa kamerama ili satove sa memorijom, u koje se može ubaciti tekst vašeg gradiva i slično. To je sve jednako korisno i efikasno, gotovo isto kao i same bubice. Iznajmljivanje ovih spravica može koštati možda isto kao i iznajmljivanje bubice. To su neke okvirne cene od 15 do 20 evra, ne više. I to je naravno iznajmljivanje samo na dva, eventualno tri dana. Međutim, najčešće se iznajmljuje samo na dva dana, tako da imajte to u vidu. Ukoliko ste planirali da iznajmite na više dana, onda to obavezno napomenite  onome od koga uzimate, jer vas to može više koštati, a možda u tom trenutku i nećete moći da ih iznajmite na više dana. Tako da je važno da se što pre javite, odnosno da na vreme rezervišete vaše bubice.

Antiometači

Ono što treba da znate jeste da vam i antiometači nekada mogu mnogo značiti. Antiometači koštaju oko 25 evra i iznajmljuju se na dnevnom nivou. Dakle ako ćete ga istog dana uzeti i vratiti to će vas koštati 25 evra. Ukoliko ga uzimate na dva dana, to će biti oko 50 evra, logično. Jasno je da antiometače uzimate zajedno sa bubicama, kako biste se sto posto osigurali da ćete prepisati.