4
јан

Korisni saveti za glamurozan izgled

Bilo da imate potrebu za glamurom u nekoj specijalnoj prilici ili jednostavno želite da budete otmene kada odlazite na posao, u šetnju, ili na piće sa drugaricama, važno je da znate osnovna pravila za najlepši izgled. 

U nastavku teksta ćemo vam dati ključne savete za glamurozan izgled, objasniti vam kako da postignete da izgledate blistavo, ali i šta bi trebalo da izbegavate ukoliko želite da budete zanosne.

#1 Pratite modne trendove

Iako opšta formula za glamur postoji, to nije slučaj kad govorimo o odeći. Modni trendovi se menjaju svake godine, a elegantna haljina koju ste nosile pretprošle sezone, verovatno više nije u modi. Stoga je jedan od važnih saveta da pratite modne trendove, ali i da pri kupovini birate klasične elegantne modele haljina. 

Haljine su jedan od važnih komada odeće koje glamurozne dame mogu obući za nezaboravan doček i provod za novu godinu, ali i za poslovni sastanak, ili dnevnu šetnju. Zavisno od modela – haljine mogu biti prilagođene svim prilikama, a uvek doprinose ženstvenosti dame koja ih nosi. 

Prilikom odabira haljina trebalo bi da vodite računa o materijalu od kojeg je sačinjena. Primera radi, pamučne haljine su karakteristične za ležerni stil, dok glamurozan izgled obeležavaju satenske haljine ili haljine sa dodatkom čipke, tila ili nekog drugog specifičnog materijala. 

U vašem ormaru izuzev haljina treba da se nađu suknje, ali i odela kojima danas možete postići neverovatno moderan glamurozan izgled. Kada govorimo o odelima, posebno o onima sa zvoncarama, ne smete zaboraviti na potpetice koje će upotpuniti stajling. 

#2 Budite pažljive pri odabiru šminke

Mnoge žene žele da postignu glamurozan izgled pomoću šminke, a ovde je ključno naglasiti da ne smete preterati sa šminkom jer ćete postići kontraefekat. Crvena boja je sinonim za glamur, te crveni karmin zaista jeste odličan izbor za postizanje otmenosti i elegancije. 

Međutim, prilikom odabira ruža, trebalo bi da vodite računa o dve važne stavke: odabir nijanse ruža u odnosu na vaš ten i kvalitet ruža – ne želite da vam se skida ili razmazuje oko usana. 

Nijansu crvnog karmina možete odabrati na osnovu podtona kože. Podton može biti topao, hladan i neutralan, a odredićete ga tako što ćete na dnevnoj svetlosti pogledati vene na unutrašnjoj strani ručnog zgloba. Ukoliko su vene plavičaste, imate hladan ten, ukoliko su zelenkaste, vaš podton je topao, a ako je nešto između ili mešavina, vaš podton je neutralan.

NIjanse crvenog ruža koje odgovaraju hladnom podtonu su one koje u sebi imaju plavkasti i ljubičasti ton. Sa druge strane toplom podtonu kože odgovaraju crvene sa primesama narandžaste, bakarne i braon boje. Dame sa neutralnim podtonom mogu se igrati sa nijansama.

Izuzev crvenog ruža, treba da razmišljate o celukopnom izgledu, te odaberete odgovarajuću nijansu pudera koja se neće razlikovati od boje vrata i potruditi se da uvek izađete blistave iz kuće. Blistavost postižete redovnom negom kože, a za neobaveznu šetnju je dovoljno da stavite kremu, puder, malo maskare i neutralnu senku ili ajlajner. 

#3 Šta nikako ne smete da zaboravite

Izuzev glamurozne odeće i blistave šminke, glamurozan izgled karakterišu i sofisticirani komadi nakita. U zavisnosti od ličnih preferencija možete odabrati nakit zlatne ili srebrne boje. 

Vaš svakodnevni izgled biće upotpunjen ogrlicom sa malim priveskom ili minđušama sa nekoliko cirkona. Ovde je ključ da budete svedene, pa ukoliko nosite ogrlicu, biće vam dovoljan još jedan komad nakita, na primer elegantan sat. Pored nakita, glamurozne žene ne smeju zaboraviti da stave kvalitetan i postojan parfem koji će ostaviti utisak na svakoga ko vas upozna.

#4 Samopouzdanje je ključno za glamurozan izged

Možda zvuči kao kliše, ali zaista ne možete postići glamurozan izgled bez samopouzdanja. Jednostavno, znaačenje reči glamur obuhvata opise kao što su blistavost, šarm, senzualnost i posebna vrsta energije, odnosno harizme. 

Ne možemo reći da svako može biti glamurozan, ali veliki broj žena to jednostavno treba da probudi to u sebi, te dozvoli unutrašnjoj energiji da isijava. Put do samopouzdanja nije jednostavan, a biće vam neophodno mnogo strpljenja, prihvatanja svih svojih mana i generalno pronalaženja sebe.

Još jedan koristan savet bi bio da ukoliko ne možete da pronađete rešenje da prihvatite svoju ličnost, ali i telo, potražite psihologa koji će zajedno sa vama koračati putem samospoznaje i samoprihvatanja. 

Nadamo se da vas je naš tekst podstakao da zablistate punim sjajem, iznesete upečatljive komade odeće na pravi način i svojom energijom, umerenošću i elegancijom ostavite poziivan utisak gde god da se nalazite!